fbpx

Dropper sejlsporten DIF DM-ugen i 2023?

Related Articles: Gyser i Aalborg - KDY vinder DM-ugen i sidste sejlads
Inkluder i Newsletter: Ja

DIF’s DM-uge blev afholdt for første gang i Aalborg i 2022 – her var Sejlsportsligaen med – men lige nu tegner det til, at sejlsporten er ikke med på programmet i 2023.

DM-ugen fik sin debut i 2022 som et nyt og stort sport-event, der kan fremvise og hylde det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. Bag eventet står Danmarks Idræts-Forbund (DIF) - i tæt samarbejde med de mange specialforbund - og værtsbyen Aalborg, der igen skal afholde eventen i 2023.

DIF-DM ugen er et koncept, hvor man samler så mange som muligt at DIF-sportens officielle Danmarksmesterskaber under det samme arrangement med henblik på at styrke opmærksomheden på mesterskaberne og idrætsudøverne, samt give mulighed for at byer kan tilbyde at stå for hele det store arrangement.

DM-ugen i Aalborg med de mange Danmarksmesterskaber kan således igen opleves helt gratis fra 22.-25. juni 2023 – enten live som tilskuer eller når DR som mediepartner igen i år dækker begivenheden på DR1, DR2 og DRTV samt i Liga på P4.

Sejlsport formentlig ikke med
Sejlsporten var med første gang i Aalborg i 2022 med Sejlsportsligaen, der blev sejlet i Aalborg Havn og fjorden, hvilket gav mulighed for at tilskuere kunne følge sejladserne fra havnefronten, hvor der også afvikles en række andre sportsgrene, som kan tiltrække tilskuere.

I efteråret 2022 fremgik det af et DS’ bestyrelsesreferat fra den 11. november, at Sejlsportsligaen havde meddelt, at man ikke ønsker at deltage. Endvidere fremgik det, at DS kunne deltage med et andet event, for eksempel match-race eller anden aktivitet.

Bådmagasinet har haft kontakt med DS direktør Christian Lerche, som adspurgt om hvorfor ligaen ikke vil være med, siger: ”Jeg kan ikke svare på vegne af Sejlsportsligaen. Der er ikke truffet endelig beslutning om anden deltagelse, men lige nu tegner det ikke til, at der vil være sejlsport som en del af DM-ugen i 2023. Aalborg Havn er ikke en oplagt lokation for kapsejlads – når der også er andre aktører i havnen på samme tid.”

Direktør for Sejsportsligaen Peter Wolsing siger relativt kort om årsagen til, at Sejlsportsligaen ikke længere vil være med: ”For meget besværlig koordination, plus alt for lidt medie-attention, herunder DR.”

Ikke ideelle forhold
Bortset fra Sejlsportsliga og match-race, så er Aalborg Havn ikke specielt velegnet til sejlsport. Det ser ikke ud til at Dansk Sejlunion har vurderet, om der kunne findes en anden DM-disciplin, hvor man kunne sejle ude i en bredning. Det vil dog betyde, at man er langt fra den centrale del af Aalborg, hvor de fleste DM-aktiviteter afvikles.

Fakta om DM-ugen 2023
Der vil være over 2.500 atleter fra flere end 35 af DIF’s 64 sportsgrene, og i 2023 er 9 nye sportsgrene med for første gang

Men sejlsporten er sandsynligvis ikke med. Spørgsmålet er, om det er den rigtige beslutning for sejlsporten, som i forvejen har vanskeligt ved at tiltrække publikums- og medieinteresse ? Sender sejlsporten det rigtige signal, når man ikke vil være med ?

Her er nogle fakta om DM-ugen 2023, og det er ganske imponerende tal, når man taler om et nationalt sports event i Danmark:

  • + 35 sportsgrene
  • + 100 discipliner
  • + 200 medajlesæt
  • + 2.500 atleter og officials
  • 31 specialforbund
  • Link til DM-ugen her.Udvalgte artikler *