fbpx

Kronprins Frederiks Bro lukker for sejlere med større både i en månedstid

Inkluder i Newsletter: Ja

En større renovering af Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund betyder, at Vejdirektoratet lukker broen i perioder både i 2023 og i 2024. Den første lukning kommer fra den 13. marts til og med den 22. april for vejtrafikken - men renoveringen af broen får også betydningen for den sejlende trafik. 

Perioderne, hvor der vil være spærret for broåbninger, er i den første periode: Fra d. 13. marts til og med den 14. april. Der åbnes altså en uge før for den sejlende trafik før den kørende.

Lave fartøjer, der normalt kan komme under broen uden broåbning, kan fortsat sejle under i hele perioden. Men vær opmærksom på, at Vejdirektoratets entreprenør monterer hængestillads på den østlige klap. Det vil muligvis reducere gennemsejlingshøjden i den del af klapfaget. Der vil dog fortsat kunne sejles under de faste fag eller den vestlige del af klapfaget. Der monteres som minimum fast hvidt lys på stilladset, så længe det er monteret på klappen.

Gennemsejlingshøjden er normalt 3,1 meter. For fartøjer højere end det, kan der under renovering dog forekomme gennemsejlingstidspunkter i begrænset omfang. Vejdirektoratet opfordrer til, at man følger med i efterretninger for søfarende på Søfartsstyrelsens hjemmeside.

- Vi er meget opmærksomme på, at lukningen af Kronprins Frederiks Bro vil påvirke mange borgere i området, og derfor har vi arbejdet for at gøre lukkeperioden så kort som muligt og lægge den inden sejlsæsonen for alvor går i gang, siger projektleder Jens Præst Nielsen, Vejdirektoratet.

Kronprins Frederiks Bro er en såkaldt dobbelt-klapbro, som er opført i 1930’erne. Klapperne bliver åbnet mekanisk ved hjælp af et identisk maskineri i henholdsvis den østlige og vestlige klappille. 

Den 215 meter lange bro bliver i dag fjernstyret fra et driftscenter i Aalborg, men under reparationsarbejderne vil broen efter behov blive betjent lokalt fra manøvrehuset på broen. Renoveringen skal føre til, at broen bliver mere trafiksikker og holder mindst 35-40 år mere.

Broen vil være spærret for gennemsejling hen over vinteren 2023-2024.

Se efterretninger for søfarende.

Faktaboks:

Trafikale konsekvenser

Biler, busser, lastbiler landbrugskøretøjer og motorcykler skal benytte Kronprinsesse Marys Bro i stedet. Broen bliver i perioden nedgraderet fra motortrafikvej til landevej.

Cykler, knallerter og fodgængere kan på nær nogle få aftener/nætter krydse broen i hele perioden

Både, der kræver broåbning for at passere, vil ikke kunne passere i perioden fra den 13. marts til og med den 14. april.

Brand - og redningskøretøjer kan krydse broen i hele perioden.
Udvalgte artikler *