fbpx

E1-Racing: Nu skal værtsbyerne på kortet

Inkluder i Newsletter: Ja

I år kan vi se frem til den første kapsejlads i UIM E1 World Championship Series afholdes nogensinde. Og hvad er det så? Det korte svar lyder: Elektriske racerbådes svar på landjordens Formel-1. Senest har tennisstjernen Rafael Nadal tilsluttet sig dette verdensmesterskab med sit eget hold.

Folkene bag er grundlægger af Formel-E og Extreme, Alejandro Agag, og Rodi Basso – tidligere teknisk direktør for Motorsport hos McLarens Formel-1.

For nylig har deres nye organisation taget hul på endnu en fase i at udbrede E1-verdensmesterskabet: The Sports Consultancy (TSC) med base i London er valgt til at styre udbudsprocessen for værtsbyer, der ønsker at være med til at skabe det nye race.

Det ligger efterhånden fast, at man vil starte i Venedig og fortsætte med byer i Mellemøsten og Europa med otte stævner, hvor 10 hold, der består af en holdejer og to piloter, en mand og en kvinde, dyster mod hinanden. Ingen tvivl om, at vil blive en publikumsmagnet, når de futuristiske, norskdesignede Racebirds fræser hen over vandoverfladen med op til 50 knob på hydrofoiler og så lette, at det formodentlig vil se ud, som om de flyver.

Byer, som går ind i samarbejdet (var der nogen, der sagde København - eller Aarhus? red.) kan se frem til en potentiel global medierækkevidde på 180 millioner fans, indtægter under stævnet og anerkendelse for at styrke teknologiske fremskridt inden for et bedre havmiljø og lokal infrastruktur.

- Min ambition er, at UIM E1 World Championship fremskynder adoptionen af elektriske både samt demonstrere, hvor spændende de kan være, og fremme elektriske løsninger til mobilitet i rent vand, erklærer E1-medstifter og formand, Alejandro Agag.

Interesserede værtsbyer kan kontakte fiona.unwin@ thesportsconsultancy.com for at modtage yderligere information.


Kilde: e1series.com

Galleri

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *