fbpx

Formænd melder ud: Vi hører hjemme på havnen

Inkluder i Newsletter: Ja

Danmarks Museum for Lystsejlads bor i sine nuværende omgivelser på Frederiksøen på lånt tid. For det er længe siden blevet besluttet, at museet i Svendborg må flytte for at gøre plads til et nyt teater, og den beslutning har museumsfolkene affundet sig med.

Men en optælling foretaget af Svendborg Museum viser, at ikke færre end 18.000 besøgende lagde vejen forbi Danmarks Museum for Lystsejlads i løbet af 2022, og den bold griber museumsledelsen nu i luften.

- Dem er vi stolte af, og det sætter os på landkortet. Så vi er rigtig glade, og vi kan næsten sammenligne os med søfartsmuseet i Marstal efterhånden, siger formanden til Fyns Amts Avis og forklarer videre:

- Vi er blevet mere synlige i bybilledet over for turisterne, der kommer. Og så handler det naturligvis også om det samarbejde, vi indledte med Svendborg Museum for et par år siden, hvor de stiller med professionelle folk, der laver udstillinger i løbet af året. Det er det, der er med til at booste vores besøgstal sammen med den ihærdige indsats fra alle vores frivillige, der står for at pleje museet, lyder det fra Flemming Schmidt, der nævner udstillingen "Arven efter ØK" som et af årets store trækplastre. Ligesom han forklarer, at det er Svendborg Museum, der står for at optælle antallet af gæster.

Hans Fokdal, der er formand for foreningen for lystsejladsmuseet, angiver også samarbejdet med Svendborg Museum, som en af hovedårsagerne til den øgede succes.

- Konflikten om placeringen er begravet. Og vi har et godt samarbejde med Svendborg Kommune, understreger Flemming Schmidt til den fynske avis.

Men de fine besøgstal vejer tungt til museets fordel, når der skal tales om at sikre en fremtidig placering på havnen.

- Vi er indstillede på at flytte, hvis der skal være et teater her. Men vi har samtidigt en forhåbning om, at Svendborg Kommune finder noget andet havnenært til os. For vi mener jo, at det er berettiget, at Danmarks Museum for Lystsejlads ligger i Svendborg, og at det er havnenært. Og et besøgstal, der er så stigende, viser jo, at vi er relevante, og at der er interesse for os, slutter Flemming Schmidt.

danmarks museum for lystsejlads fb
Kilde: Fyns Amts Avis og fyens.dk

 

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *