fbpx

Windsurfer kåret til Årets Sejlsportstalent 2022

Johan Søe er braget ind på den internationale sejlsportsscene.

Fra at være et ukendt navn i den etablerede sejlsport er han i 2022 som kun 20-årig blevet et household name blandt verdenseliten af windsurfere og netop kåret til Årets Talent i dansk sejlsport.

På CV’et fra 2022 har han imponerende titler som både U21 europamester og verdensmester i windsurfing slalom samt U21 europamester og U21 viceverdensmester på den nye olympiske windsurfer IQ foil.

Derudover blev han samlet 8’er på årets PWA World Tour, der blandt windsurfere regnes som ekstremt prestigefyldt, og sluttede som 9’er i et felt på +1200 af verdens bedste windsurfere under Defi Wind Gruissan 2022 - verdens måske mest spektakulære windsurfing event.

Windsurferen, der pt. er på træningslejr i udlandet, var med på videolink, da prisen og de medfølgende 30.000 kroner blev overrakt under åbningen af bådmessen Boat Show i Fredericia fredag morgen.

– Jeg er superstolt og glad over at have vundet Dansk Sejlunions Talentpris 2022. Jeg har haft et rigtig godt år med gode resultater samt en masse fede oplevelser. Derudover har jeg også lært en hel masse og fået en masse gode erfaringer på kapsejladsbanen. Jeg glæder mig til 2023!

Ingen tvivl om Søe
Juryen bag prisen udgøres af fem prominente navne i dansk sejlsport; OL-guldvinder Jesper Bank, OL-bronzevinder og Sail GP-sejler Katja Salskov-Iversen, windsurfer og landstræner for IQ Foil kvinder Sebastian Kornum, singlehandsejler og sejlmager Jan Hansen samt Ditte Juul, underviser i sejlads på Oure og bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion.

At valget faldt på Johan Søe herskede der ingen tvivl om for den kompetente jury. Det forklarer Jan Hansen, der uddelte prisen på vegne af juryen, Dansk Sejlunion, JBH Sailing og Boat Show, der i fællesskab står bag talentprisen.

– Arbejdet med nye talenter har altid betydet meget for mig. Der er mange af de unge sejlere, som kan have brug for lidt hjælp og anerkendelse. Derfor glæder det mig, at vi dag kan uddele den til en så oplagt kandidat, siger han.

Hos Messe C, der som vanligt huser Boat Show, er messechef Lars Søndergaard glad for igen at kunne åbne messen med uddelingen af netop talentprisen.

– Årets Sejlsportstalent er en traditionsrig pris, der gennem mange år har været uddelt på bådudstillingen, og vi er stolte af endnu engang at lægge kulisse til uddelingen, siger han.

Har fået tilnavnet 'The Beast'
Johan Søe har ikke bare opnået meget flotte og markante resultater i en tidlig alder. Også hans adfærd er bemærkelsesværdig; Han er ikke vokset op i en stor ungdomsklasse eller i et olympisk miljø, siger Jan Hansen.

– Alligevel er han enormt struktureret og organiseret omkring sin sejlads, som matcher de meget ældre og mere erfarne sejlere. Han er analytisk og målrettet og ikke bange for hverken konkurrencen eller konkurrenterne. Ikke noget under, at han har fået tilnavnet ’The Beast’.

Et navn han i øvrigt deler med Jan Hansens egen singlehand race boat.

– Det navn forpligter, griner han.

Fortsat stort potentiale
Samtidig er der stadig masser at arbejde med for det unge talent, påpeger Jan Hansen, hvilket gør ham ekstremt spændende at følge fremover.

– I forhold til den nye olympiske disciplin IQ Foil, der sejles som et mix mellem slalom, traditionel course race og long distance, har Johan Søe et kæmpe potentiale, der endnu ikke er fuldt ud forløst, siger han og fortsætter:

– Der er endnu meget at lære, og dermed har han et kæmpe talent, som fortsat kan udvikles - med Johans kæmpe talent er jeg overbevist om, at det også vil lykkes.

Næste år byder flere store stævner for den talentfulde windsurfer. De vigtigste bliver dog nationskvalifikationen til OL i IQ Foil under VM i Haag og PWA World Touren.
Kilde: Pressemeddelelse

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

Udvalgte artikler *