fbpx

Det kunne være gået gruelig galt - efter et år har politiet stadig ikke set på sagen

Inkluder i Newsletter: Ja

For snart to år siden – en sommerdag i juli 2021 dukkede Samsøfærgen Lilleøre pludselig ud af tågen og passerede i høj fart en gul sejlbåd af mærket L23 med kun et par meters afstand. 

Om bord på sejlbåden var Martin Barnkob med sin hustru. Parret var netop stævnet ud fra Mårup Havn på Samsø og på vej til Egå Marina, da de blev overrasket af tågen.

- Og pludselig dukker hurtigfærgen fra Samsø op ud af tågen, cirka 50 meter foran os. Min kone råber "der kommer en". Jeg når lige at manøvrere, og så passerer færgen os med få meters afstand, fortæller Martin Barnkob til DR.dk.

Han har sejlet i 45 år og aldrig oplevet noget lignende.

- Jeg synes, vores liv har været i fare, og at der er tale om vanvidssejlads. Derfor har færgen ifølge min vurdering brudt straffeloven, siger han videre. 

På foranledning af Martin Barnkob anmeldte Søfartsstyrelsen sagen til politiet for over et år siden efter at have den liggende i over et halvt år. I dag er Martin Barnkob ved at miste troen på, at Østjyllands Politi når at efterforske sagen, inden den falder for forældelsesfristen, der er på to år.

Sagen ligger i afdelingen for "Særlige sager" på politistationen i Randers.

"Det er desværre en af de sager, der ligger i vores bunke heromme. Når vi kommer til sagen, vil du blive ringet op, og der vil blive lavet en afhøring af dig. Det er simpelthen et spørgsmål om ressourcer lige nu", lød forklaringen fra politiet til Martin Barnkob, da han ringede til dem, ifølge Århus Stiftstidende, der flere gange har skrevet om sagen.

Sagen er ellers alvorlig nok: Lilleøre sejlede 26 knob på trods af, at der var tæt tåge nord for Samsø og uden at bruge tågehorn ifølge en passager om bord.

- Jeg har det skidt, hvis der aldrig falder en afgørelse. De skal simpelthen tage sig af sagen. Der skal sendes et signal til "søfarten" om, at man skal holde sig fra den slags sejlads. Der skal tages hensyn til os fritidssejlere, siger Martin Barnkob til Stiften.

Samsø Rederi beklagede sidste sommer episoden, men har ikke ønsket at kommentere på selve hændelsen, som kunne være endt katastrofalt..!
Kilder: Århus Stiftstidende og DR.dk

sejlbåd af mærket l23 egeå sejlklub fb
Der havde ikke været meget tilbage af L23'eren hvis Samsø-færgen Lilleøre havde ramt - nu har sagen været syltet hos Politiet i mere end et år. 

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Kapsejlads

Hveen Rundt 'by night': Klassiker i fantastisk efterårsvejr -...

Kort nyt

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...

Udvalgte artikler *