fbpx

Lynaktion på Limfjorden: Lå i vandet i tre timer - blev hentet ind på 13 minutter

Kystredningstjenesten i Agger ved den vestlige del af Limfjorden rykkede ud til en nødstedt surfer, der havde fået ødelagt sit udstyr og var ude af stand til at komme ind til land. Han var sammen med to kammerater taget ud for at surfe sidste weekend nær molen i Krik, men tre timer senere kunne kun to af surferne komme tilbage til land ved egen hjælp, mens den tredje drev stadig længere ud.

- Efter halvanden time på fjorden fik den ene surfer ødelagt sit udstyr, og de to, han fulgtes med, forsøgte at hjælpe ham i land. Men på grund af vinden drev de længere og længere ud i Krik Vig, så efter endnu halvanden time måtte de to opgive og sejle ind til Krik Mole, hvor de ringede 112, fortæller Benny Friis Gade, stationsleder ved Agger Redningsstation, til Det Nordjyske Mediehus.

På stationen i Agger modtog man alarmopkaldet 12.16 søndag middag. Og på kun 13 minutter lykkedes det at samle syv reddere, der kom til stationen og iklædte sig redningsdragter, fik båden i vandet, fundet den nødstedte surfer og bragt ham ind til land.

- Surferen kom med ind på redningsstationen og fik et langt, varmt bad og en kop kaffe, og så var han ved at være varmet op igen. Han var slidt op, men var ikke kommet noget til i øvrigt, tilføjer Benny Friis Gade.

Det var stationens tredje redningsaktion her i år. I de kolde måneder er det ikke ualmindeligt at surfere tager ud på vandet.
Kilde: Nordjyske.dk

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

Udvalgte artikler *