fbpx

44 millioner kr. til projekter i din klub – måske ”drone kapsejladsbojer”

Related Articles: KDY satser på drone kapsejladsbøjer
Inkluder i Newsletter: Ja

En af landets største puljer til støtte af idrætsformål i klubber er netop åbnet for en ny runde her den 1. februar. DIF og DGI’s foreningspulje er målrettet hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne. 

Aktivitetspuljen er en af landets største puljer – og den største pulje, hvis man kigger på, hvor mange midler der er afsat til udvikling af idrætsforeninger. 

44.000.000 kr. til idræt
Med ca. 44 mio. kr. som skal uddeles i 2023, er der en stor chance for at komme igennem nøglehullet ved DGI og DIFs foreningspulje. 

Bevillingen gives til et konkret og afgrænset projekt, og det generelle formål er at styrke hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne. Som oftest gives bevillingerne til aktiviteter, og særligt aktiviteter der kommer mange til gode – sjældent gives bevillinger til faciliteter og elite. 

DIF og DGI kalder det for puljen for alle danske idrætsfællesskaber, der gerne vil inspirere og aktivere endnu flere og endnu mere.

Foreningspuljen er opdelt i to kategorier. En op til 30.000 kr. samt en fra 30.001 – 300.000 kr.

Her på baadmagasinet.dk ser vi lidt nærmere på dem.

Ansøgninger op til 30.000 kr.
Den lille pulje er skabt til, at gøre hverdagens fællesskaber lidt bedre. Det betyder at det ikke behøver, at være unikt eller et nyskabende initiativ. Det skal “blot” styrke eller forstørre jeres fælleskab.

Den “lille” pulje kan ansøges løbende, hele året, indtil der ikke er flere midler i puljen. Der er fire ugers svartid fra man indsender ansøgningen.

Ansøgninger fra 30.001 – 300.000 kr.
Den større pulje er til udvikling, samarbejde, synlighed, flere aktive og flere tilbud – det er nogle af nøgleordene – som du skal være særlig opmærksom på - for at komme igennem nøglehullet i den store pulje.

Den store pulje har tre ansøgningsfrister i løbet af året. Den 31/3, 31/7 samt 31/10. Der er seks ugers svartid fra man indsender ansøgningen.

Projekt ide – selvsejlende kapsejladsmærker
Der er helt sikkert mange gode ideer til projekter ude i sejlklubber, så det er bare at gå i gang.

En ide kunne være, at klubben kommer i gang med at bruge sejlsejlende kapsejladsmærker, og søger puljen med op til 300 tkr. Hvis klubben også selv kan supplere med midler samt måske finde noget fra en lokal tilskudspulje i kommunen, så kunne det være en måde at komme i gang med at udvikle, og modernisere klubbens kapsejladsafvikling.

KDY investerede i foråret 2022 som den første klub herhjemm i et antal 'drone kapsejladsbojer' og har nu en sæson med erfaringer i dette projekt. Hvis din klub kontakter KDY, vil de ganske sikkert dele ud af deres erfaringer med andre klubber.

Det kunne også være en rigtig god ide, hvis en række klubber investerer i samme 'drone kapsejladsbojer', hvilket kunne give mulighed for at klubber kunne samarbejde om at låne hinanden mærker til større kapsejladser med flere baner.

Den gode forberedelse
Læs retningslinjerne for puljen – de kan læsesher.

Vær opmærksom på at større anlægsprojekter, fitness faciliteter og udstyr samt skydeanlæg, som udgangspunkt ikke støttes.

Undersøg tidligere bevillinger fra puljenher– AktivitetsFondens fondsdatabase opdateres løbende med nyeste information, så I kan se om jeres sportsgren eller kommune har øget chance for bevilling.

Klubben kan også få en gratis projektvurdering af AktivitetsFonden – se mere her.