fbpx

Georg Stage: På kryds mod tidsånden - kom til foredrag

Inkluder i Newsletter: Ja

Så er der foredrag om skoleskibet Georg Stage gennem 140 år. Det sker på Museet for Søfart i Helsingør torsdag den 2. februar. Selve foredraget er gratis, men man skal bestille en billet på forhånd.

Historiker og skoleskibsdirektør Asser Amdisen fortæller denne dag om historien i almindelighed og søfartshistorien i særdeleshed, som den tager sig ud fra dækket af verdens mest moderne søfartsskole – den gamle tremastede fuldrigger Georg Stage af København.

Siden det første Georg Stage sejlede ud fra København i 1882, har skoleskibet sejlet over det meste af Nordeuropa og Atlanten. Skibet var den første søfartsskole i verden, hvor man kunne få en hel civil søfartsuddannelse til søs og har som sådan været et forbillede for hundreder af skibe over hele verden siden.

Den samlede distance sejlet siden 1882 er adskillige gange rundt om jorden, men allervigtigst er, at omtrent 11.000 unge mennesker har fået en uddannelse til et liv til søs. Efter 20 uger til søs har man mulighed for at arbejde i den danske handelsflåde som ubefaren skibsassistent.

Praktisk information

Hvor: Store Auditorium

Hvornår: Torsdag den 2. februar kl. 17:00

Varighed: Ca. 60 minutter

Arrangementet er gratis, når der er indløst entré til museet, men for at sikre sig plads til arrangementet skal alle deltagere forudbestille billetter nedenfor.

Tilmeld dig her.


Galleri









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *