fbpx

DSRS: 'Vi kan trække en fiskekutter med den her'

Inkluder i Newsletter: Ja

De frivillige fra Dansk Søredningsselskab i Assens har fået overdraget en tidligere svensk søredningsbåd fra DSRS-stationen i Aarø, som i slutningen af november sidste år valgte at nedlægge sig selv på grund af mandskabsmangel.

Der er tale om en lukket båd, bygget i 1987, der med sine to 275 hestes dieselmotorer har en topfart på over 30 knob og yder en marchfart på 20 knob.

Båden synes at komme på et belejligt tidspunkt for stationens 20 frivillige i Assens, der hidtil har rådet over en hurtigtsejlende, åben RIB.

- Der er grænser for, hvor lang tid man kan være ude i en åben båd, konstaterer stationsleder Bent Christensen, der tilføjer, at man går fra at kunne bjærge 40 fods sejlbåde til noget større fartøjer.

- Vi kan trække en fiskekutter med den her, understreger han over for Lokalavisen Assens.

Søredningsstationen i Assens har haft nok at se til i 2022 med 66 aktioner. De frivillige bliver primært kaldt ud til sejlere, der er gået i stå af den ene eller anden grund. Særligt i området kaldet hesteskoen mellem Als og det sydlige Helnæs er mange lystsejlere stødt på grund.

Og stationen kan altid bruge flere frivillige, så går du i tanker om at give en hånd med, så kontakt gerne stationen – du kan finde kontaktoplysninger via Søredningstjenestens hjemmeside dsrs.dk.

Stationens RIB-båd 'Rescue Odin' bliver nu en erstatningsbåd, som kan udlånes til andre redningsstationer.

Bådtype WESTFORM Stor båd med mange kræfter

Materiale Glasfiber

Længde 11 m

Bredde 3 m

Dybde 0,9 m

Vægt 9.00 tons

Motor Volvo Penta D4 x 2

Hastighed 30+ knob

Designer Westform AB Sweden

Besætning 6
Kilde: Lokalavisen Assens, ugeavisen.dk