fbpx

Tragisk ulykke koster sejler livet

Natten til søndag kom en sejler frygtelig galt afsted, under en tur i masten. Det er det spanske website lavozdegalicia.es som bringer historien, som umiddelbart rejser flere spørgsmål end den giver svar!

I hårdt vejr med meget luft og høje bølger, mellem ørerne Fuerteventura og Gran Canaria, lykkedes det i første omgang ikke redningsmandskabet at komme om bord på den franske Poco 30, for at yde assistance. 

I mere end 17 timer forsøgte adskillige redningstjenster til søs og i luften at hjælpe navigatøren, som var blevet fanget i masten, men forgæves. Den nu afdøde sejler blev ‘fanget’ i masten. Indviklet i tovværk og sejl, dinglede den hjælpeløse sejler med hovedet nedad hele natten, og fotos af en radar (i masten, red.) tyder på voldsomme kvæstelser. 

Den tragiske ulykke begyndte omkring kl. 20 søndag aften, hvor en redningshelikopter afgik fra Tenerife, mens redningsbåden Savamar Nunki afgik fra Las Palmas. Ved ankomsten fandt de ifølge lavazdegalicia.es en mand på dækket, og en - stadig hængende og med voldsomme kvæstelser - men hverken helikopter- eller besætningen i redningsbåden kunne komme om bord og hjælpe. 

De andre sejlere, som et andet sted kun omtales som én person, blev evakueret i en tilstand af chok! 

Mandag morgen forsøgte endnu en helikopter og et større redningsskib fra Fuerteventura, Guardamar Polimnia, at komme om bord, men på grund af vejrforholdene lykkedes det ikke! De blev ved båden, hvor de nu kunne konstatere at den forulykkede sejler på dette tidspunkt ikke længere hang i masten, men lå bevidstløs på dækket, hvis ikke allerede død. 

En slæbebåd blev rekvireret, og det lykkedes at få båden slæbt til Gran Canaria, ca. 40 km. fra ulykkestedet og 20 timer efter alarmeringen. 

Det spanske retspoliti efterforsker sagen.
Kilde: lavozdegalicia.es


GalleriSeneste nyheder

Havne

Alternativ til klapning: Ny teknik testes i Marina City

Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Bådudstillinger

Boat Show - nu også mulighed for sejlerdating

Kort nyt

Alene på havet: Sidse Birk Johannsen fortæller om sin...

Bådudstillinger

Boot: Reese Marin i fornemt selskab

Kort nyt

Ny distancesejlads ser dagens lys - Copenhagen One Star

Udvalgte artikler *