fbpx

DSRS: Ny redningsstation åbner til sommer - se TV-indslag

Sejlere i den vestlige del af Limfjorden vil inden længe kunne modtage hjælp hurtigere end tidligere. Dansk Søredningsselskab har nemlig valgt at placere en ny redningsstation i Struer. Flere lokale har stået bag initiativet blandt andet Mads Bendix, der til daglig driver Sejlerbixen i byen.

Sammen med fire andre initiativtager fik Mads Bendix ideen for et års tid siden. Derefter kontaktede han sammen med en gruppe af frivillige Dansk Søredningsselskab. 

- Det er et trafikeret område med mange turister, så der sker ting og sager heroppe, siger Steen Wintlev, bestyrelsesformand i Dansk Søredningsselskab til TV-Midtvest.

DSRS har også haft andre område i spil, blandt andet Bornholm, men valgte altså Struer.

- Det blev Struer, fordi vi allerede har god dækning i Faaborg og hele Fyn rundt. Desuden dækker vi også Øresund. Limfjorden er et stort turistområde, så derfor synes vi også, det var et interessant område, uddyber han.

Ifølge Steen Wintlev er der på forhånd mange frivillige, som er klar til at give en hånd med på den nye redningsstation, som bliver den 13. DSRS-station i landet. I Limfjordsområdet har DSRS også en station i Løgstør.

Hvis alt går efter planen, vil den nye redningsstation være i drift senest, når sommerferien begynder. Oprettelsen af stationen koster ca. 250.000 kroner, der er sparet en million kroner op til båden og dragter til mandskabet er også på plads.

Stor interesse
På de to informationsmøder, som DSRS har afholdt i Struer Sejlklub sammen med initiativgruppen modtog ca. 68 personer en grundig introduktion i det at være frivillig i Dansk Søredningsselskab. Næste skridt i oprettelsen af stationen er, at samle dem som gerne vil være med til at starte stationen op, og danne os et overblik over kompetencerne.

Havde du ikke mulighed for at deltage i mødet, men gerne vil være frivillig, så læs mere her.

- og vil du søge om at blive frivillig til stationen i Struer, så udfyld dette skema.

Kilde: TV- Midtvest

 
Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Bådudstillinger

Boat Show - nu også mulighed for sejlerdating

Kort nyt

Alene på havet: Sidse Birk Johannsen fortæller om sin...

Bådudstillinger

Boot: Reese Marin i fornemt selskab

Kort nyt

Ny distancesejlads ser dagens lys - Copenhagen One Star

Udvalgte artikler *