fbpx

Norge: Overvejer et obligatorisk småbåds-register

Inkluder i Newsletter: Ja

Den norske regering vil nu undersøge virkningerne af et obligatorisk småbådsregister, og hvordan et sådant kunne udformes. Bag initiativet står tre norske ministerier.

- Vi ser, at flere organisationer ønsker et obligatorisk småbådsregister. Der kan være gode grunde til at indføre det af hensyn til søfartssikkerheden og kriminalitetsbekæmpelsen. Forladte fritidsbåde kan også være et miljøproblem. Samtidig skal vi overveje, om det er hensigtsmæssigt at udvide registreringspligten, eller om eksisterende obligatoriske og frivillige registre er nok, siger fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressemeddelelse.

Der er anslået en million fritidsbåde i Norge. Efter gældende regler skal både med en maksimal længde på 15 meter eller mere være registreret i Søfartsdirektoratets skibsregister. Redningsselskabet har også et frivilligt småbådsregister.

- Det er på høje tid at tage fat på det store forureningsproblem, som gamle små både udgør. Et obligatorisk småbådsregister vil gøre det muligt at spore bådene tilbage til deres ejere og dermed være med til at reducere omfanget af efterladte og dumpede småbåde. Det vil derfor være et godt tiltag til at mindske affald og forurening og er i tråd med forureneren betaler-princippet, siger klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Det anslås, at omkring 5.000 fritidsbåde hvert år dumpes i norske farvande ifølge Dagbladet.no

Undersøgelsen igangsættes med det samme og bliver et samarbejde mellem Erhvervs- og Fiskeriministeriet, Klima- og Miljøministeriet og Justits- og Beredskabsministeriet i Norge.

- Vi vil vurdere effekterne og den mulige indretning af sådan et obligatorisk register og så konkludere, slutter fiskeri- og havministeren, Bjørnar Skjæran.
Kilde: Regeringen.no

 


Galleri









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?





Udvalgte artikler *