fbpx

Norge: Overvejer et obligatorisk småbåds-register

Inkluder i Newsletter: Ja

Den norske regering vil nu undersøge virkningerne af et obligatorisk småbådsregister, og hvordan et sådant kunne udformes. Bag initiativet står tre norske ministerier.

- Vi ser, at flere organisationer ønsker et obligatorisk småbådsregister. Der kan være gode grunde til at indføre det af hensyn til søfartssikkerheden og kriminalitetsbekæmpelsen. Forladte fritidsbåde kan også være et miljøproblem. Samtidig skal vi overveje, om det er hensigtsmæssigt at udvide registreringspligten, eller om eksisterende obligatoriske og frivillige registre er nok, siger fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i en pressemeddelelse.

Der er anslået en million fritidsbåde i Norge. Efter gældende regler skal både med en maksimal længde på 15 meter eller mere være registreret i Søfartsdirektoratets skibsregister. Redningsselskabet har også et frivilligt småbådsregister.

- Det er på høje tid at tage fat på det store forureningsproblem, som gamle små både udgør. Et obligatorisk småbådsregister vil gøre det muligt at spore bådene tilbage til deres ejere og dermed være med til at reducere omfanget af efterladte og dumpede småbåde. Det vil derfor være et godt tiltag til at mindske affald og forurening og er i tråd med forureneren betaler-princippet, siger klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Det anslås, at omkring 5.000 fritidsbåde hvert år dumpes i norske farvande ifølge Dagbladet.no

Undersøgelsen igangsættes med det samme og bliver et samarbejde mellem Erhvervs- og Fiskeriministeriet, Klima- og Miljøministeriet og Justits- og Beredskabsministeriet i Norge.

- Vi vil vurdere effekterne og den mulige indretning af sådan et obligatorisk register og så konkludere, slutter fiskeri- og havministeren, Bjørnar Skjæran.
Kilde: Regeringen.no

 


Galleri
Seneste nyheder

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Kort nyt

Redningsbåd pensioneres uden afløser: Frygter det kan koste liv

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Udvalgte artikler *