fbpx

Mikkel Beha afslører: Spurgte sin far om lov før "Kurs mod fjerne kyster"

Inkluder i Newsletter: Ja

Tv-værten Mikkel Beha Erichsen ville have rene linjer med far, før han og familien kastede sig ud i at lave programmerne ”Kurs mod fjerne kyster”.

I podcasten ”Hva’ så? med Christian Fuhlendorff” fortæller Mikkel Beha, at TV 2 i mange år havde forsøgt at lokke ham til at tage en kameramand med, når familien drog ud nogle af sine lange togter.

Men frygten for at træde på sin fars, Troels Kløvedal, arv, fik ham til at takke nej hver gang, hans arbejdsplads, TV2, bragte det på bane.

- Derfor var jeg også 45 år gammel, før jeg gjorde det første gang. Jeg var blevet spurgt før ”nu ligger din far jo også sejler rundt, og det gør du jo også. Kunne du ikke lave nogle programmer om det?”

- Og jeg havde det bare sådan ”det gør min far så udmærket. Der er ingen grund til, at vi skal ligge og konkurrere over for hinanden”. Jeg havde det bare sådan ”det er hans, og så laver jeg morgen-tv”, forklarer han i podcasten.

Men da sønnerne Emil og Theis spurgte, om de måtte låne familiebåden til en jordomsejling, faldt det sammen med, at Troels Kløvedal havde meldt ud, at han ville stoppe med at lave tv fra de syv verdenshave.

Før Mikkel og hans to ældste sønner takkede ja til at lave de populære sejlerprogrammer, vendte den erfarne tv-mand TV 2-tilbudet med sin far.

- Jeg snakkede med ham om det. ”prøv og hør her fatter. Vi har overvejet og snakket med TV 2, om vi skulle lave de her programmer, og jeg vil gerne have fuldstændig rene linjer med dig. Hvordan ville du have det med det?”, fortæller Mikkel.

Og der var ingen sure miner at spore hos den erfarne søfarer, som bifaldt, at de yngre generationer ville sejle i hans kølvand.

- Han sagde selvfølgelig skal I det. Der er ikke nogen, der ejer historierne i denne her verden. Der er ikke nogen, der ejer verden, der er ikke nogen, der har monopol på noget, så selvfølgelig skal I det, fortæller Beha. 

Og da de første anmeldelser af Kurs mod fjerne kyster indløb, kunne Mikkel Beha drage et lettelsens suk - Troels Kløvedal roste programmerne. 

- Til min helt kæmpestore lettelse, da min far havde set det første af de programmer, vi havde lavet, sagde han ”mikkelmand, hold kæft, hvor er det dejligt, I har fundet jeres helt egen måde at fortælle jeres historier på. Helt anderledes end min”.

Emil og Theis var blot 23 og 21 år, da de sejlede ud på jordomsejlingen. Fra 2014 og tre år frem blev de populære udsendelser optaget, og da de vendte hjem igen stod Troels Kløvedal klar på kajen til at tage imod de hjemvendte sømænd.

Du kan høre hele podcast-interviewet herunder. Samtalen begynder 10 minutter inde i programmet, klik på billedet:

1468c92f25481e9a1c0a45df7e95b1d4

Kilder: Hva’ så? med Christian Fuhlendorff, Se og Hør, TV2.

 

 

Kapsejlads

Regatta Royale: Yacht Club de Cannes trodser World Sailing, og...

Motor

Hondag V8: Ny 'power-påhæng' med udvidet tyverisikring

Branchenyt

Princess Yachts Denmark udnævner ny direktør

Kort nyt

'Togtet': Foredrag trak fulde huse - og mere til

Havne

Nyborg Marina: Glæder sig over besøgstallene

Kapsejlads

Spangsberg Cup: Ubetinget Danmarks sødeste én dags...

★ Interview & Portræt

★The Ocean Race vil tilbage til rødderne

Kapsejlads

E Jolle: Hvilken sæsonafslutning - Harboe Cup leverede varen

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Udvalgte artikler *