fbpx

Sydney Hobart: Strandet båd bjerget - nu genstand for juridisk slagsmål

Inkluder i Newsletter: Ja

Besætningen om bord på en Sydney 39 ‘Huntress’ måtte forlade båden, efter den mistede roret i kapsejladsen Sydney Hobart. Der var på det tidspunkt for store bølger, til at redningsmandskabet kunne slæbe den efter sig. Båden drev efterfølgende herreløs rundt, og strandede på Christmas Beach, Cape Barren Island nord for Tasmanien - se foto i galleriet.

Gammel lov
Og på lige præcis denne fjerntliggende ø, findes en lokal lov, som tilskriver øen som ny ejer af alt hvad der måtte strande - en lov helt tilbage fra 1820 som direkte oversat lyder: "ethver fartøj, der er forlist eller skyllet op på kysten af aboriginernes land, tilhører aboriginerne".

Formanden for Aboriginal Land Council of Tasmania, Michael Mansell, udtaler til abc.net.au, at yachten ikke burde være blevet bjerget, fordi "ethver fartøj, der er forlist eller skyllet op på kysten af aboriginernes land, tilhører aboriginerne" - og fortsætter "Vi giver ikke tilladelse til, at forsikringsselskaberne flytter fartøjet Huntress," sagde han, og slutter "Yachten kan ikke fjernes fra øen, før en tredjedel af dens værdi er betalt, eller ejerne er enige om, at aboriginerne ejer fartøjet."

Båden bjerget
Men, det var dog lokale som var med til at bjerge båden, som først skulle afrigges og tømmes. Nu vil en taksator se på skaderne, og om det kan blive til en båd igen, og for at følge den gamle lov, så tales der i skrivende stund om en udbetaling til øens beboere, svarende til 1/3-del af bådens værdi. Det er i første omgang forsikringsselskabets mål at bringe båden tilbage til samme stand, som da den tabte roret. 

Ganske imponerende, at det lykkedes at bringe båden tilbage med vand under kølen - se foto i galleriet herunder. 

rute strandet båd

Kilde: Abc.net.au

 


Galleri




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *