fbpx

Husbåd + Lystbåd = Lysthusbåd, første leveres til København

Iværksætter Asger Møller fra Ebeltoft har fået sin første bestilling på en særlig husbåd, som kan sejle med op til fem knob og gå ind på lavt vand fx ved en strand. Lysthusbåden bygges i Ebeltoft på iværksætterens eget værksted.

Allerede tilbage i 2021 kunne du i Bådmagasinet #574 læse om den nye lyst-hus-båd, og med den første bestilling hjemme, fejrer vi det her på redaktionen, med en gratis e-udgave af #574 - klik på magasinet og læs løs.skærmbillede 2023 01 04 kl. 06.15.45

Flydende mødelokale
Det er Scandic Strandpark Hotel i København, som til foråret får leveret en specialbygget Lysthusbåd.

– Det bliver en særlig, Custom Made, udgave, da den skal have plads til et mødelokale, forklarer Asger Møller, til Århus Stiftstidende. Han vil bygge den på sin bopæl nær Ebeltoft, hvor han har et stort værksted. 

Lysthusbåde i standardudgaven hviler på to pontoner. Den er 8,8 meter lang og 3,6 meter bred. Fremdriften sikres af to lydsvage 4kw elmotorer, svarende til 2x 8HK benzin motorer, og den har fjernstyring. 

Ifølge iværksætterens hjemmeside - og artiklen i Bådmagasinet, kan den sejle kontinuerlig march hastighed på ca. 3-4 knob ved fuld sol, uden at tappe batterierne. Den får strøm fra 10 m2 solceller på taget, og der er også en nødgenerator installeret.

Båden har stue, soveplads og køkken samt et toilet med brusebad. Apteringen er udført med massivt CLT træ elementer. Også private har meldt sig interesseret i den nye type båd, som koster omkring 1.2 millioner kroner alt efter udstyr.

En investor har forsøgt at overtale Asger Møller til at indgå i et fællesprojekt, hvor Lysthusbåden skulle fremstilles i udlandet i et større antal. Men det har Asger Møller afvist, da han forudså, at det ville forringe bådens kvalitet og bæredygtighed.

Kilder: Århus Stiftstidende og lysthusbaad.dk

 
Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Bådudstillinger

Boat Show - nu også mulighed for sejlerdating

Kort nyt

Alene på havet: Sidse Birk Johannsen fortæller om sin...

Bådudstillinger

Boot: Reese Marin i fornemt selskab

Kort nyt

Ny distancesejlads ser dagens lys - Copenhagen One Star

Udvalgte artikler *