fbpx

Nødråb: Fregatten er ikke med i udkastet

Inkluder i Newsletter: Ja

Fregatten Jylland er tilsyneladende glemt på finanslovsudkastet og står derfor over for en usikker fremtid. Det skriver Fregatten Jyllands direktør i et debatindlæg i Jyllandsposten.

“Skibet er et unikt stykke kulturarv og en central del af Danmarkshistorien og må ikke gå tabt. Den er en letforståelig del af vores maritime historie og et vigtigt besøgsmål for både danske og udenlandske turister,” skriver Karin Buhl Slæggerup blandt andet.

Aftalen om tilskud til fregatten skulle forlænges igen i år i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, som dog aldrig blev endeligt afsluttet på grund af valget og den lange periode med regeringsforhandlinger. Men fregatten var ikke nævnt i første udkast, så lige nu er det usikkert, om der overhovedet bliver afsat de årlige 3,5 millioner kroner til bevarelse.

Den 160 år gamle fregat risikerer ifølge direktøren at forfalde. Lige nu er der råd i den ene skibsside, og stormasten skal renoveres.

- Det tager et par år, og den slags langtidsplanlægning kræver, at vi har økonomien på plads. Det kan jo ikke hjælpe noget, at vi splitter det hele ad uden at vide, om vi kan samle det igen, siger Karin Buhl Slæggerup til avisen Syddjurs.

Og hun siger videre til avisen:

- Vi ved reelt ikke, hvad vi har at gøre med 1. januar, og det er mildt sagt frustrerende. Vi taler om 3,5 millioner kroner ud af et budget på 14, så det er ikke småpenge. Det giver ret meget støj på linjen for al vores arbejde, da vi ikke kan planlægge noget eller tage nogle beslutninger, før vi kender udfaldet.

Midlerne fra staten går udelukkende til vedligehold, og midler til udvikling og strategiske indsatser hentes via fonde. Derudover tjener fregat-museet sine egne penge gennem entréindtægter og andre indtægtskilder, som primært går til den daglige drift.
Kilde: Jyllandsposten, avisen Syddjurs, Søfart.


Galleri