fbpx

Sikkerhed til søs: Ny app skal sikre hurtigere hjælp

Inkluder i Newsletter: Ja

En tidlig julegave til alle danske fritidssejlere som de bør give sig selv - nemlig den nye gratis app "SØASSISTANCEN", som Dansk Søredningsselskab netop har lanceret i både App Store og hos Google Play. App'en kan også hentes ved blot at sende en sms med beskeden "APP" til 1614, det er godt nok smart. 

Hurtig assistance
Med app'en på telefonen kan fritidssejlere fremover lynhurtigt tilkalde assistance fra Dansk Søredningsselskab, Søværnets Operationscenter eller Alarmcentral 112, hvis de befinder sig i en nødstituation på havet. Man anmoder hurtigt og nemt om assistance via app'en, og afhængig af situationen vil app'en sørge for at ringe op til Dansk Søredningsselskab eller de relevante myndigheder, der kan hjælpe.

Optilmalt med datadækning
Udfordringen til søs er datadækning, og har man det på sin telefon, så sendes ens koordinater samt navn og telefonnummer automatisk til Dansk Søredningsselskab. Dette sikrer, at udrykningen kan ske hurtigere. App'en er dog også lavet, så den er uafhængig af datadækning. Ens position vil altid fremgå øverst i app'en, og denne skal dermed blot oplyses, når man kalder op via app'en.

App'en giver også svar og gode råd til, hvordan man skal forholde sig, hvis man kommer ud for nogle af de mest gængse problemstillinger til søs - eksempelvis grundstødning, motorstop eller mastehaveri.

"Alle gode skippere sørger selvfølgelig altid for at forberede sig grundigt inden de sejler ud. Det er vores store håb, at de fremover også vil sørge for at have vores app installeret, da den virkelig kan være med til at redde liv. Havet er drilsk, og der kan pludseligt ske noget uventet, hvor man har brug for assistance. Reaktionstiden er i den situation helt afgørende - især hvis det er en livstruende situation, hvor en person er faldet i vandet eller kommet til skade.", fortæller Steen Wintlev-Jensen, formand for Dansk Søredningsselskab.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *