fbpx

Reddet efter 10 dage: Bølgerne var som bjerge - se video

Inkluder i Newsletter: Ja

To amerikanske lystsejlere er blevet reddet efter ti dage til havs uden mast, brændstof og strøm.

De to lystsejlere, 65-årige Kevin Hyde og 76-årige Joe Ditomasso samt hunden Minnie, sejlede ud fra Cape May, New Jersey med kurs mod Florida i deres 30 fods sejlbåd. Turen udviklede sig dramatisk, da en storm om natten trak dem længere ud i Atlanten og knækkede den 50 fod høje mast på båden.

Ifølge nyhedsmediet AP gik bådens brændstof tabt under stormen, så der var ingen mulighed for at styre båden. I stedet drev de to mænd flere hundrede kilometer ud i Atlanterhavet. Også radioer og navigationsudstyr var sat ud af drift. 

De sidste to dage var drikkevandet sluppet op, og de havde kun ganske lidt mad om bord; blandt andet nogle dåsebønner i de ti dage, hvor de drev rundt.

- Det bedste ved bønnerne er, at de har vand i sig, fortalte Ditomasso, da de to mænd onsdag mødte medierne i New York City og fortalte om deres oplevelser. Ditomasso fortalte også, at bølgerne var som bjerge, 40 fod høje.

Den amerikanske kystvagt havde forsøgt at finde sejlbåden over to dage med redningsbåde, fly og helikoptere, men uden resultat. 

De to mænd og hunden blev reddet tirsdag af et hollandsk tankskib, Silver Muna, hvor andenstyrmanden havde fået øje på den lille sejlbåd omkring 320 kilometer øst for Delaware.

- Hvis du ser på størrelsen af hans skib, størrelsen af havet og sammenligner det med den tandstik, som vi flød rundt på – så fik de kun øje på os, fordi mandskabet om bord var årvågent, sagde Kevin Hyde taknemmelig over redningen efter 10 lange dage i uvished om de ville overleve. 

VIDEO - fra selve redningen

Og efterfølgende interview:

Kilde: Associated Press (AP)









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *