fbpx

Jeppe Borch & Co. klar til at dyste om VM 'down under'

Related Articles: Match Race: Jeppe Borch topper verdensranglisten - klar til Ligasejlads i weekenden
Inkluder i Newsletter: Ja

10 hold fra syv nationer er klar til at dyste om VM i Match Race, når der onsdag bydes velkommen i Crusing Yacht Club of Australia - samme sejlklub som afvikler den legendariske Rolex Sydney Habour race, og blandt de 10 hold finder vi Jeppe Borch og hans Team Borch Matchrace.

Finalen på årets World Match Racing Tour skulle oprindelig have været sejlet i Kina, men grundet landets stadig eksisterende stramme Covid-19 regler, blev VM flyttet til Sydney, i realiteten vel ikke noget dårligt bytte? Det er første gang at WMRT-finalen skal sejles i Australien, og organisationen bag er naturligvis dybt taknemmelige for at CYCA kunne skabe rammerne for VM.

Afbud fra den forsvarende 
Der skal med sikkerhed findes en ny verdensmester i disciplinen, da den forsvarende og mangedobbelte vinder Taylor Canfield ikke havde mulighed for at deltage, ligesom en af de rutinerede herre i gamet, Ian Williams heller ikke stiller op. To markante navne når talen falder på Match Race - men der skal nok blive hård kamp om at stå øverst på podiet søndag den 18. december hvor finalen sejles. 

Amerikanske Chris Poole går, som etter på verdensranglisten, ind til VM som en af favoritterne, og det andet amerikanske team med David Hood kommer også med flotte resultater i bagagen.

Her på Bådmagasinet kan vi ikke dy os for at bringe Jeppe Borch og hans Team Borch Matchrace team - tre'er på verdensranglisten, ind som en farlig outsider. Det unge ambitiøse team viste overbevisende Match Race evner tidligere på sæsonen, og ikke mindst da de kvalificerede sig til VM ved Congressional Cup tidligere på året. 

Et par af de lokale ‘helte’ Cole Tapper og Harry Price vil givetvis også tale med om podiet. Deres lokale kendskab til Sydney Habour kan blive afgørende. 

VM bliver afviklet i Elliott 7’erne, og her kan de to teams Nick Egnot-Johnson og eneste kvinde team Megan Thompson fra New Zealand have den fordel at deres egen klub Royal New Zealand Yacht Squadron faktisk har en flåde af Elliott’ere liggende, og spørgsmålet er om erfaring med båden kan blive afgørende. Megan Thompson kommer forøvrigt fra en podie-placering da kvinderne for nyligt sejlede deres Women’s Match Racing VM hvor Megan vandt bronze. 

Onsdag går det løs
På onsdag går det løs. Alle teams møder hinanden i en Round Robin onsdag/torsdag. De to bedste teams går direkte til kvartfinalen, mens de otte øvrige teams dyster endnu en runde, hvor to teams med lavest score kan sige tak for i år. De seks øvrige joiner de to førstnævnte. Lørdag søndag sejles der så knockout fra kvart- over semi- til finalen søndag. 

omledro 170622 alta 2 scaled
Bronzevinder fra Women's WMRT Megan Thompson er med når finalen - VM i Match Race sejles i Sydney næste uge. 

Annonce

---------o0o---------

Sidste frist, onsdag den 14. december kl 12 - hvis pakken skal være fremme inden juleaften

julegave tilbud

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Udvalgte artikler *