fbpx

12 år, og allerede forfatter - går i sin farfars fodspor...

Inkluder i Newsletter: Ja

Bogen ”Skibslog – sommer, sol og søsygetabletter” tager læseren med på to sejlerferier i det græske øhav med havvand i håret, familiehygge på de små tavernaer og nattesøvn på dækket under en uendelig stjernehimmel.

Den er skrevet af 12-årige Emilie Knie-Andersen, som til daglig går i 6. klasse. Emilie har i sin fritid gået på forfatterskolen ungeforfattere.dk, der ønsker at vække interesse for litteratur blandt unge og inspirere dem til selv at skrive. 

Flere emner var oppe at vende, inden Emilie besluttede sig for at skrive en bog om at sejle set med en 12-årigs øjne. Det er nyt for Emilie at sejle – i hvert fald om bord på en sejlbåd, men da hun læser sin farfars bog fra 1979 om at være på øhop i Grækenland med familien i en sejlbåd, så tager ideen fart og bliver til virkelighed, da hendes far Michael og dennes kæreste er i fuld færd med at planlægge et sejlereventyr i det græske øhav for den sammenbragte familie fra Charlottenlund, nord for København.

- Vi vælger at sejle mellem De Saroniske Øer, som ligger syd for Athen, og da vi er lidt usikre på, om børnene nu også holder af livet på en båd, kombinere vi sejlerferien med en uge i Athen og på Kreta, fortæller Michael Knie-Andersen til Bådmagasinet. 

Det viser sig snart, at både Emilie og Sofie på otte år har saltvand i blodet og er begejstrede for det nye liv på båden, som er en leaset Bavaria Cruiser 55 med tre kahytter. Og så bliver der ellers sejlet i Odysseus’ kølvand for en del af turen og med farfars skibslog under hovedpuden. Michael Knie-Andersen var tilbage i 1979 med på turen til De joniske øer, dengang var han otte år. Farfarens fortællinger fra dengang er nu blevet en del af Emilies bog, så læserne får en enestående mulighed for at se de to sørejser i et historisk perspektiv og få et indblik i alle de ting, der er forandret fra dengang.     

– Bogen kan læses af både børn og voksne og kan forhåbentlig få flere børnefamilier til at droppe forbeholdene og tage på sejlerferie med hele familien, siger Michael.

Nu venter familien og ikke mindst Emilie på, at de første eksemplarer af bogen skal blive tilsendt fra trykkeriet. Bogen kan fra på torsdag, den 1. december - bestilles hos en række boghandlere fx Bog & Ide. Det er også muligt at købe bogen direkte fra forlaget på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Den 3. december kl. 12:00-14:00 afholdes en bogreception i Marinestuen, Havnegade 55, 1. sal, Nyhavn, 1052 København. Til receptionen læser Emilie højt fra sin bog, og der bydes på et glas champagne og græskinspirerede retter.

Tilmelding på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. nødvendigt.

 


Galleri

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Udvalgte artikler *