fbpx

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Inkluder i Newsletter: Ja

Selv om priserne er på vej ned - så er brændstof i høj kurs for tiden, og det har man fået bekræftet hos Hals-Egense færgen, hvor en eller flere tyve har tømt reservefærgen for diesel.

Tyveriet skete i sidste uge på Færgevej i Hals og blev opdaget i løbet af tirsdagen.

- Vi var nede at starte motoren op for at tjekke, om alt var, som det skulle være, og til vores store forbløffelse kunne vi så se på tankmåleren, at tanken var tom, siger Johannes Jørgensen, der er overfartsleder på færgeruten, til TV2Nord.

Reservefærgen ligger ved en træbro i Hals og skal være klar til at overtage ruten, hvis den anden Hals-Egense-færge får driftsproblemer. Derfor tilses reservefærgen også jævnligt, senest var det cirka en uge før tyveriet, hvor der var der mellem 2.500 og 3.000 liter brændstof på tanken.

- Men det har været nogle frække og koldblodige tyve. Færgen ligger ved en træbro midt i havnen, hvor der er frit udsyn. Tyvene må have brugt slanger, pumpesystem, tank og en stor bil for at køre det væk, siger Johannes Jørgensen til Nordjyske. Han har nu anmeldt tyveriet til Nordjyllands Politi.

I fremtiden bliver det sværere for tyvene - om kun tre år vil en ny Hals-Egense-færge formodentlig sejle med elektrisk motor.

- Vi får én færge, der skal erstatte de to gamle, og den kommer i hvert fald ikke til at sejle på diesel. Det bliver nok snarere el, medmindre der sker noget drastisk, siger Johannes Jørgensen.

Annonce
----------o0o----------

 

egenannonce julen 2022 930 x 540

Læs mere om årets maritime julegave her

 

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *