fbpx

Frivilligt i orkanens øje

Inkluder i Newsletter: Ja

Danske Marianne og Birger Scheufens er ved lidt at et tilfælde havnet midt i den mest dramatiske del af Route Du Rhum blandt de havarerede og de der har søgt nødhavn på den åbne Atlant. 

Marianne og Birger Scheufens er på øgruppen Acorernes hovedø Sao Miguel. Her kom de forbi i jagten på lunere himmelstrøg i dette efterår. I den forgangne uge købte de hus på øen, som de kalder ”paradis på jord”. Der er knap 800 sømil til nærmeste fastland som er Portugal, der også ejer øgruppen. 

Det hele startede med en sommertur i den nye Luffe 45 DS Silver, der er opkaldt med reference til kapsejladsen Silverrudder Challenge, hvor Birger Scheufens har deltaget fra 2014 til 2021. Sejladsen gjorde ham meget begejstret for at sejle kapsejlads singlehanded, og hans erfaringer herfra har været medvirkede årsag til, at parret nu er i færd med at bosætte sig midt på Atlanten – det vender vi tilbage til. 

Solo Irland – Acorerne 
Sommerturen gik til Scotland den 31. maj. Da de nåede frem, fik de masser af regn og dårligt vejr. I starten af august var de nået til Belfast i Irland. I slutningen af august sejlede Birger båden alene til byen Cork på Sydirland. Herfra skulle nogle gaster påmønstre inden det gik ud på det åbne Atlanterhav i jagten på solskin. Desværre nåede gasternes bagage aldrig frem, hvilket betød at de valgte ikke at tage med. Det holdt dog ikke Silverrudder Raceren tilbage, så Birger Scheufens besluttede sig for at sætte kurs mod Acorerne helt alene og uden at fortælle det til sin kone. 

  • Han tog af sted uden at sige noget til ”fruen”. Jeg fandt ud af det efter fire dage og gik i chok til at starte med, men fik det bedre, da han efter 7 dage og 7 timer, fik fast grund under fødderne på Sao Miguel, fortæller Marianne Scheufens, der tog ud til øen midt i september. 

Siden blev de så forelskede i øen at de købte hus og nu vil bosætte sig der. 

  • Ja, det er jo lidt din skyld, at vi er havnet herude. Du opfandt jo Silverrudder og gjorde solosejlads til noget man bare gør. Men Birger ville undgå spækhuggerangrebene tættere ved kysten og han havde samtidig hørt om Acorerne fra blandt andre Oluf Jørgensen (manden bag Luffe Yachts), og så har vi længe haft et ønske om at sejle båden sydpå, skriver Marianne Scheufens.

Øjne og ører på Atlanten
Lige nu er hun og Birger Scheufens Bådmagasinets øjne og øre på den portugisiske øgruppe, hvor der er masser af trafik i havnen Ponta Delgada skabt af Route du Rhum racerbådene. Og med antallet af transatlantiske sejladser, der udgår fra Frankrig har vi høje forventninger til mere on site reportage for kommende sejladser. 

Foto i galleriet af: Marianne Scheufens 
Birger og Marianne Scheufens havde båd i Gilleleje, nu ligger den på Acorerne som er deres nye hjem. 

Luffe 45 DSeren Silver er opkaldt efter sejladsen Silverrudder Challenge of the Sea, hvor Birger Scheufens har været fast inventar fra 2014 til 2021. 

Route du Rhum feltet blev ramt af hele tre lavtryksfronter med tilhørende vindstød af stormstyrke. Det tvang flere både i nødhavn blandt andet flere fra Class 40 feltet. 

Førende Class 50 trimaran
Den førende umiddelbart øst for Acorerne i Ocean 50 klassen var trimaranen, ARSEP med skipper Thibaut Vauchel-Camus. På dette sted i sejladsen efter i alt tre lavtrykspassager var ARSEP meget tæt på Ultim trimaranerne. 

ARSEP væltede 180 grader rundt på åbent hav. Båden blev undsat af Route du Rhums ledsagerfarttøj le Mérida. Det lykkedes, at vende båden og få den bukseret til Acorerne, men det kostende blandt andet riggen.

Annonce
----------o0o----------

 

egenannonce julen 2022 930 x 540

Læs mere om årets maritime julegave her.


Galleri

Kapsejlads

X Stars vinder X-Yachts Star meeting

World Match Racing Tour

WWMRT: Svensk dominans - 'Wings' tager dobbeltsejr Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: De tre danske teams videre til ’semi’…

Sejlsportsliga

WOW: Kæmpe boost for kvinder i sejlsport – og med Danmark som...

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Udvalgte artikler *