fbpx

Mindeord: Tidligere KDY generalsekretær Ted Gräslund er død

Inkluder i Newsletter: Ja

Ted Gräslund sov stille ind søndag den 13. november i en alder af 76 år. Han dedikerede det meste af sit liv til mange forskellige aktiviteter indenfor sejlsporten.

Ted var medlem af KDY og gennem mange år involveret i afvikling af utallige nationale og internationale kapsejladser i KDY’s regi, som både stævne- og baneleder, heriblandt Danish Olympic Spring Cup for de olympiske klasser, internationale mesterskaber for blandt andet Drage, 6 Meter og Europe-joller, og utallige andre stævner.

Ted blev godkendt International Judge i 1994 og var i en 20-årig periode aktiv jurymedlem både ved store internationale stævner og mesterskaber i Danmark samt internationalt indtil 2014, hvor han afleverede sin licens.

I en årrække var Ted formand for KDY’s kapsejladsudvalg og medlem af bestyrelsen indtil han i 1997 overtog posten som KDY’s generalsekretær, da Eyvind Peetz gik på pension. Han varetog denne post gennem 10 år, indtil 2007.

Dette var en periode med en markant udvikling på flere områder i KDY, idet KDY og Rungsted Kyst Sejlklub fusionerede i slutningen af 1990’erne, hvilket resulterede i, at KDY udvidede sine aktiviteter markant på Rungsted Havn, hvor klubben hidtil havde holdt lav profil mht. aktiviteter efter aftale med RKS.

KDY overtog RKS store aktive sejlerskole samt ungdomsafdeling, den store ugentlige aftenmatch samt en række traditionsbundne jolle- og kølbådsstævner. Endvidere overtog KDY hele det store klubhus, som base for de mange aktiviteter på Rungsted Havn, herunder også en klubrestaurant på 1. sal og en bortforpagtet restaurant i underetagen.

Ted var helt fra starten også involveret i KDY’s forhandlinger om etablering af lystbådehavnen i Tuborg Havn samt etablering af klubhuset her. Og KDY fik dermed klubhuse og aktiviteter på tre havne på Øresundskysten.

Da Ted i 2007 fratrådte som KDY’s generalsekretær, overtog han jobbet som havnefoged i Tuborg Havn. En funktion som han varetog indtil 2012.

Gennem en årrække herefter stod Ted for indsamlingen af data i relation til udgivelsen af Komma’s Havnelods i tæt samarbejde med bogens redaktør Knut Iversen.

Ted var selv også aktiv sejler og havde gennem mange år en Aphrodite 101, som blev brugt til en årlig sommertur samt mange sejladser på Øresund.

Ted og hans kone Jytte boede i mange år i Rungsted, og flyttede herefter til Auderød ved Arresø for at nyde deres otium. De havde mange gode år i Auderød og han boede her indtil det sidste..

Ted har på mange områder ydet en stor indsats for dansk sejlsport samt KDY.

Vores tanker er hos Jytte og familien.

Æret være Ted Graslunds minde.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *