fbpx

DSRS Helsingør: Svær øvelse forløb perfekt

På trods af en mørk aften med blæst, så slog DSRS Helsingør til, da piloten fra en helikopter fra Flyvevåbnets eskadrille 722 ringede stationen op og foreslog en fælles træning på Øresund. 

Eskadrille 722 er Flyvevåbnets redningshelikoptereskadrille. 24 timer i døgnet, 365 dage om året har eskadrillen tre EH101 helikoptere på beredskab, som er klar til at rykke ud med kort varsel og redde mennesker til søs, støtte med patienttransport eller foretage eftersøgninger.

Det var ikke svært at lokke de frivillige til at deltage, selv om det var fredag aften, mørkt og blæste 8-10 m/s fra vest, skriver DSRS Helsingør på redningsselskabets hjemmeside:

’Øvelsen viste sig at være mere omfattende, end vi havde troet. Det drejede sig om en såkaldt ”Dinghy-overførsel”, som helikopteren bruger, når det af den ene eller anden grund ikke kan lade sig gøre at sætte en redder om bord på en båd direkte fra helikopteren – fx på grund af master, der rager op eller dårlige forhold på dækket.

Vi fik først besked på at holde styrefart (cirka 4 knob) og en kurs 30 grader til styrbord for vindretningen. Derefter kom helikopteren lige over os og sænkede en såkaldt trail-line ned på dækket. Vi gjorde den fast til en pullert og herefter kastede helikopteren en flåde ned i vandet, der automatisk pustede sig op. Flåden var gjort fast i linen til vores båd, så vi trak den efter Heimdal.

Dernæst overførte helikopteren en redder og en læge ned på flåden. Det var sværere end det lyder, da den lille flåde dansede op og ned i frisk vind, bølger og downdraften fra heli’en. Endelig kom en båre ned på den lille flåde. Så fjernede helikopteren sig, og vi trak flåden ind til vores båd og fik overført to mand og båre.

Til sidst pakkede vi flåden sammen og hoistede de to reddere og båren (med flåden, red.) op igen. Det hele tog nok 30-40 minutter og stillede krav til disciplin hos rorgænger, radiomand og dækspersonale på Heimdal.

Efterfølgende fik vi pæne ord med på vejen fra helikopterbesætningen og en lovning på, at det ikke var sidste gang, vi fik mulighed for at træne med dem.’

 


GalleriSeneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt