fbpx

Museet for søfart med foredrag i aften om smuglerlandet Danmark

I ly af natten og gemt mellem søm, under tøjet eller i hemmelige rum har danskerne i århundreder smuglet varer som whisky og cigaretter for millioner af kroner. Altid med staten som modstander, og opfindsomheden var stor, når billige varer skulle fragtes uden om tolderne og ind i Danmark.

Den 18. november udkommer Museets årbog "Smuglerlandet Danmark", som er den første samlede fortælling om dansk smuglerhistorie. Den har undertitlen - Mennesker, sprut og cigaretter – og er skrevet af Nils Valdersdorf Jensen, der som historiker og afdelingsleder ved Svendborg Museum har stået bag prislønnet formidling og en ph.d.-afhandling om smugleriets historie.

I bogen undersøger han smugleriet i de danske farvande og grænseområder fra midten af 1700-tallet til i dag. Han beskriver også, hvem smuglerne var og hvordan de gjorde det. Især følges det maritime smugleri ud på havet med særlig interesse i det sydfynske område, der med Marstal og Svendborg i spidsen er Danmarks smuglerfarvand par excellence.

Nu i aften kl. 17 gæster Nils Valdersdorf Jensen så Museet for Søfart, hvor han fortæller om sit arbejde med bogen og kommer med et udpluk af medrivende anekdoter fra den danske smuglerhistorie.

Årskortholdere af M/S Ven og M/S Ven +1 kan ved denne lejlighed afhente deres gratis eksemplar af årbogen.

Bogen udgives i et samarbejde med Museet for Søfart, Svendborg Museum og Gads Forlag.

Køb din billet her.

Praktisk information
Hvor: Store Auditorium
Hvornår: Torsdag den 10. november kl. 17.00
Længde: Ca. 60 minutter

Arrangementet er gratis, når der er indløst entré til museet, men for at sikre sig plads til arrangementet skal ALLE deltagere forudbestille billetter.

 
America's Cup

Emirates Team New Zealand sejler 200 km/t på land – se video

Havne

By&Havn: Ny havn relativt realistisk inden for 5 år

★ Teknik

★ Vi har “prøvesejlet” C-MAP til mobil og tablet

Kort nyt

Monsterbølge rammer krydstogtskib - passager omkommet 

Kort nyt

Garmin Round Denmark Race: Mega interesse for 'The Guide'

Kort nyt

Sejlsport fra 'All over the world' - se video

Kort nyt

Ny bådbrand midt i København: Sort røg væltede ud

Udvalgte artikler *


Produktnyt