fbpx

Synker efter angreb af spækhuggere!

Inkluder i Newsletter: Ja

En fransk 40 fods sejlbåd med fire personer om bord blev tirsdag angrebet af spækhuggere 14 sømil ud for kysten af ​​Viana do Castelo i Portugal. Båden var på vej sydover og kom fra Muxía i Spanien.

Angrebet var så voldsomt, at den franske båd tog vand ind og sank. De ombordværende blev alle reddet af en anden sejlbåd i området og er i god behold lyder meldingen fra den portugisiske redningstjeneste, der blev tilkaldt.

En svensk båd, Bianca Ocean Cruising, der om morgen havde stævnet ud fra Baiona, modtog ligesom mange andre både ud for kysten et Mayday på VHF klokken 12.05. På et opslag på Facebook skriver de: Vi angiver positionen på kortet – 12 nm bag os var den franske båd Smousse under angreb af spækhuggere og oversvømmet med vand. Selv med fuld fart på motoren var vi 1,5 time væk, og der var ikke meget vi kunne gøre. Heldigvis blev besætningen på fire reddet af en anden båd i nærheden, men deres hjem og båd sank.

Angreb fra spækhuggere begrænser sig som regel til skader på båden og en efterfølgende regning på reparationer ofte af roret. I juli måned sank imidlertid en sejlbåd ude for Sines i det sydlige Portugal, hvor de fem personer om bord måtte tage flugten i en jolle og senere blev samlet op af en fiskerbåd.

Episoden tirsdag viser, at spækhuggerangreb er et voksende problem for lystsejlere især i farvandene ud for de spanske og portugisiske kyster.

I en erklæring fra Viana do Castelo Maritime Politi i Portugal lyder det, at man vil "udstede råd om navigation for spørgsmål om sikkerhed" inden for de kommende dage.
Kilde: Portugal Resident/O Minho