fbpx

Sejlklub afslører, hvordan medlemstal er blevet fordoblet på fem år

Sejl og Motorbådsklubben Grønsund har oplevet stor medlemsfremgang de senere år. 

For fem år siden lød medlemstallet på 115, og gennemsnitsalderen var over 60 år - men det har åbenhed, samarbejde og en mentorordning ændret på, skriver Folketidende for Lolland-Falster.

I dag er medlemstallet langt mere end fordoblet. 294 medlemmer har Sejl og Motorbådsklubben Grønsund, og 75 af dem er under 18 år.

- Corona gav os et boost, hvor mange nysejlere kom til. Og hvis man har købt båd uden at have så meget rutine, så kan der være behov for lidt hjælp, så det gør vi meget gerne,
siger formand for klubben Mads Hansen til avisen.

Sejl- og motorbådsklubben har 12 mentorer blandt medlemmerne, som hjælper nye medlemmer i gang, hvor man er opmærksom på, at nye medlemmer har forskellige behov. Det er en klub, der lægger vægt på fællesskab, hvor både medlemmer og ikke-medlemmer kan stikke forbi til en kop kaffe året rundt. Og faktisk er der kaffe for medlemmerne hver tirsdag formiddag og som regel en klubaktivitet hver måned. Man afholder mastedag og arrangerer fælles bådoptagning, og klubben har også lige været fem dage ved Rhinen.

- Vi har masser af frivillige, der gerne vil hjælpe. Og vi får meget ros for de ting, vi gør. Det er dejligt, siger Per Thomsen. Eksempelvis er klubbens røde træbygninger opført af frivillige. I dag råder klubben over 67 bådpladser i Stubbekøbing Havn, og 17 personer står på venteliste til en.
Kilde: Folketidende.dksejl og motorbådsklubben grønsund hjemmeside
Ud over sejlads har klubben med stor succes sat gang i standup-paddle, som rigtig mange har kastet sig over i de seneste år.


Seneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt