fbpx

Kongeslottet på bunden af havet

Inkluder i Newsletter: Ja

Denne sommer har marinarkæologer haft travlt med at undersøge skibsvraget af Kong Hans’ flagskib Gribshunden, der er blevet fundet i Sverige ud for Ronneby.

Da Gribshunden sank i 1495 var det lastet med luksusvarer og våben i et omfang, der ville have fået Tony Montanas Miami-palads til at ligne en spejderhytte. Blandt de mange luksuriøse krydderier fandtes bl.a. safran, som var kommet i kongens besiddelse via det venetianske handelsknudepunkt.

Og næsten dag for dag kunne arkæologerne berette om nye fund på havbunden, der sammen tegner et billede af tiden, Kong Hans og ikke mindst skibets konstruktion, der har overrasket fagfolk.

Her i slutningen af oktober er der dermed lagt op til en særdeles spændende aften på museet for Søfart: Mød tre forskere, Niklas Eriksson, Brendan Foley og Rolf Warming, der har været med til at undersøge Gribshundens uhyre velbevarede vrag, og hør hvordan den internationale handel og teknologiudveksling udfoldede sig i senmiddelalderen.

Arrangementet er gratis, når der er indløst entré til museet, men for at sikre sig plads til arrangementet skal deltagere forudbestille billetter.

Foredrag: Torsdag d. 27. oktober kl. 17.00 på Museet for Søfart, Helsingør

NB:

Og i morgen, altså en uge før dette foredrag, bringer Bådmagasinet en artikel om Gribshunden med interview med inspektør og marinarkæolog Mikkel Thomsen, der har deltaget i undervandsudgravningen af det danske orlogsskib Gribshunden. Som abonnent logger du blot ind og læser artiklen - du finder artiklen på side 80, og husk - er du medlem af Facebookgruppen Tursejlads & Sejlsport, så finder du der et link, som giver dig 30 dages gratis adgang til PLUS sektionen, hvor du også finder seneste udgave #581









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *