fbpx

Casper manglede en krimibog om sejlads

Sejleren Casper Olesen syntes, at der manglede en god krimi med afsæt i sejlads og Limfjorden, så nu har han skrevet krimiromanen ’Hjem til fjorden’. Casper Olesen, f. 1978, er opvokset i Struer og har sejlet siden han var teenager. Inspirationen til bogen er hentet fra hans eget sejlerliv.

- Jeg har selv læst Kim og Jan bøger, da jeg var knægt, som jeg synes, var spændende, men jeg har søgt efter skønlitteratur om det maritime, men det findes der ikke ret meget af på dansk, siger han til TV Midtvest.

- Det er friheden, at der stadig er steder, hvor man kan være et frit menneske, det kan man på vandet, og det er dejligt for sådan en som mig, for ellers synes jeg godt, at det kan blive lidt konformt det hele og lidt for styret med for mange regler, tilføjer han.

Casper Olesen sejlede som teenager Aalborgjoller, og interessen for det maritime liv blev efterhånden til en passion med kærlighed for især de historiske og klassiske sejlbåde. I 'Hjem til fjorden' bliver læseren taget med ind i det maritime miljø og den kriminelle underverden. Mord, en international smuglerring, en stormende forelskelse og en flugt væk fra det hele ud over de blå vandsletter. Bogen giver en rundtur i Limfjorden med historiske fakta fra fjorden med afstikkere til Nordsøen, Norge og Skotland. En bog for krimilæsere samt en bog, der også giver en viden om sejlads, maritime udtryk og kærligheden til livet på vandet. Bogen afspejler forfatterens store kærlighed til Limfjorden, skriver forlaget Mellemgaard, der har udgivet bogen.

Uddrag af bogen
Sent på natten lagde Ulf atter fra land og sejlede ud på Nordsøen, sejlede mod koordinatet han sammen med kaldenavnet og kanal nr. til brug på VHF’en, havde fået udstukket af Sasha i Mandal. Det blæste kraftigt, så han sejlede med tre reb i storsejlet og meget lille forsejl. Orion bjergede sig godt gennem de store brådsøer. Schæferen pissede på dørken i salonen og brækkede sig også, den var ikke så søstærk endnu, men den skulle nok vænne sig til livet til søs. Efter de efterhånden mange timer på Nordsøen kastede Ulf et blik på kortplotteren og lyttede på VHF’en. Intet endnu. Ulf var nu ved at være fremme ved koordinatet, det blæste kraftigt og Orion huggede hårdt i søen.
Kilde: TV-MIDTVEST.

’Hjem til fjorden’ udgivet i august 2022.

hjem til fjorden webSeneste nyheder

Havne

Alternativ til klapning: Ny teknik testes i Marina City

Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Bådudstillinger

Boat Show - nu også mulighed for sejlerdating

Kort nyt

Alene på havet: Sidse Birk Johannsen fortæller om sin...

Bådudstillinger

Boot: Reese Marin i fornemt selskab

Kort nyt

Ny distancesejlads ser dagens lys - Copenhagen One Star

Udvalgte artikler *