fbpx

Båd drev i land uden sejler

En folkebåd med sejlet hejst drev tirsdag morgen ind ved Vejsnæs på Ærø. Der var ingen personer om bord og lokale beboere tilkaldte beredskabet, der straks satte en større redningsaktion i gang syd for øerne Ærø og Langeland med to helikoptere og flere redningsfartøjer fra Marinehjemmeværnet. I eftersøgningen deltog også Ærø Søredningsforenings redningsbåd Erria Rescue.

Til det tyske bådmagasin Yacht fortæller Bjarne Tykgaard, Fyns Politi:

- Ud fra de genstande og dokumenter, der blev fundet om bord på sejlbåden, måtte vi gå ud fra, at en 60-årig skipper fra Tyskland var faldet over bord. Så gik vi straks i gang med eftersøgningen. Ved evaluering af navigationssoftwaren blev det fastslået, at den sidste kursændring var sket mandag aften kl. 18.00 ved Stoll Grund, ikke langt fra Kielfjorden

Tirsdag middag overdrog danskerne koordineringen af ​​eftersøgningsaktionen til den tyske redningstjeneste DGzRS. 

- Da vandtemperaturen var 14 grader, og vi havde beregnet chancerne for at overleve, startede vi straks en storstilet eftersøgning, der involverede flådepiloter, føderale politihelikoptere og en flåde på 15 skibe, fortæller Christian Stipeldey, talsmand for DGzRS til det tyske magasin.

Ved 17-tiden blev der fundet en jakke, der sandsynligvis tilhørte den forsvundne sejler, men klokken 18.30 blev redningsaktionen afbrudt før natten. 

I mellemtiden viste efterforskningen, at sejleren havde været på vej fra Slesvig til Kiel i sin folkebåd, da han sandsynligvis er faldet over bord af årsager, der endnu ikke er kendt. Natten fra mandag til tirsdag havde båden drevet ca. 20 sømil uden fører til Ærøs sydkyst.
Kilder: Yacht.de, Beredskabet Fyn på Ærø, Ærø Søredningsforening. 

------------------------------ o0o------------------------------

Annonce:

Køb abonnement, online - eller få magasinet leveret til døren, klik på billedet

online blad 580 20222

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *