fbpx

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod oversvømmelser?

Inkluder i Newsletter: Ja

I morgen torsdag kl. 16.30 inviterer Museet for Søfart til debat om Lynetteholmen set i lyset af kystsikring.

Både i Venedig og København har de store anlæg, der skal beskytte mod stormfloder og vandstigninger vakt voldsom debat. Anlæggene er meget dyre, arbejdet langvarigt og ikke mindst konsekvenser for miljøet kan være svære at gennemskue selv for fagfolk. 

Så nu sørger Museet for Søfart i Helsingør for, at du kan opleve nogle af havklima-debattens mest markante stemmer herhjemme belyse fordele og ulemper ved stort anlagte konstruktioner som Venedigs MOSE-dæmning og den planlagte stenstrand på Lynetteholm, der skal beskytte København mod stormflod. 

Mød bl.a. By og Havns direktør Anne Skovbro, Radikale Venstres Martin Lidegaard og hovedbestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforening Michael Kruse Løvendal. 

Sted: Museet for Søfart. Tid: Torsdag d. 6. oktober kl. 16.30. Varighed: En time.

Arrangementet er gratis, når der er indløst entré til museet, men for at sikre sig plads til arrangementet skal man forudbestille billet. 

Bestil billet her. (eksternt link, red.)

Bomus info:
På museet kan du se en model, der viser et udsnit af Lynetteholms kystlandskab og hvordan man forestiller sig at etablere en kystsikring.Også i Venedig er der etableret et værn mod pludselige havstigninger. Når vandet ud for byen stiger, rejser gulmalede palisader sig fra havets bund og stiger op gennem bølgerne til de står næsten lodret. De i alt 78 aflange og flade bokse af jern udgør tilsammen en mere end halvanden kilometer lang barriere, der skal forhindre vandmasserne fra Adriaterhavet i at trænge ind i Venedigs lagune. Den særlige stormflodssikring ud for Venedigs kyst er kendt under navnet MOSE - Modulo Sperimentale Elettromeccanico (på dansk eksperimentelt elektromekanisk modul), og det har taget mere end 40 år og kostet næsten 50 milliarder kroner at gennemføre projektet, der skal sikre byen mod oversvømmelser.

kystsikringsmodel lynetteholmEn model over havbunden - se samme i stor størrelse i galleriet herunder.

------------------------------ o0o------------------------------

Annonce:

Køb abonnement, online - eller få magasinet leveret til døren, klik på billedet

online blad 580 20222

 

 


Galleri

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *