fbpx

Ny online programserie på vej - 'Vind i sejlene' vil lære dig at sejle

Inkluder i Newsletter: Ja

Felix Smith og Anders Mundelin har sat sig for at lære at sejle – mens de sejler, og det kommer der en større online programserie ud af, hvor du og jeg er inviteret med om bord, for selv at kunne lære, og ikke mindst blive inspireret.

Sejlerskolerne bugner, og flere steder rundt omkring i landets sejlklubber findes der ventelister for at lære at sejle. De seneste par års flotte fremgang blandt nye sejlere når nye højder, og mange søger gode råd som begynder, og hvordan skal man egentlig komme i gang med livet til søs. Det giver Felix og Anders' nye serie; Vind i Sejlene snart svaret på.

Over Atlanten
Den første programkurs blev faktisk født midt på Atlanten. Her deltog Felix Smith i programmet Over Atlanten, og på en nattevagt, sammen med Jesper Bank, faldt snakken på det at lære at sejle. Budget, uoverskueligt, og hvor skal man lige starte? - det var flere af de ting snakken gik på, og Felix parkerede ideen. Men lysten til selv at lære at sejle levede videre.

felix anders 2
Felix Smith og Anders Mundelin - de to værter i programmet Vind i sejlene, som får premiere på Boat Show 2023 i Fredericia.

Tanke blev til handling
Hjemme igen på landjorden vendte Felix hans lyst til at lære at sejle med Anders, og hurtigt kunne de se at det var svært at finde lette tilgængelige guides til sejlerlivet.

Om du er en landmand der søger kærlighed, vild med dans, laver mad, eller er nybygger – ja så findes der i dag et hav af udsendelser der sætter fokus på folks fritidsinteresse, men som sejler halter det lige præcis. Det valgte de to værter i programmet Vind i Sejlene, Anders Mundelin og Felix Schmidt, at gøre noget ved.

Er i kassen
Godt hjulpet på vej af maritime virksomheder blev der i sidste måned optaget timevis af råmateriale om bord på en X40 hvor Felix og Anders lærer at sejle, godt hjulpet på vej af erfarne sejlere.

Og i programmerne er der ingen klassisk ”tv-snyd”, man ser det som det er:

”Da vi allerførste gang træder om bord på båden og lægger fra kaj, der filmer vi det, og det kommer med i programmet ”Sejlads for Dummies”. Vi har ikke haft tilrettelægger og redaktører og en masse ”den skal vi lige optage igen". Ønsket har været at lave realistiske programmer hvor man som seer kan lære tips og trick til at sejle, mens vi lærer det” fortæller Anders Mundelin.

Partnerskaber
Det endelige antal af programmer i serien er endnu ikke fastlagt, men det bliver på den gode side af 10 programmer i sæson 1. Det koster at lave så store kvalitetsproduktioner, og dette har kun kunnet lykkedes, takket være en række gode partnerskaber med maritime virksomheder, der har støttet projektet.

”Ja, sådan et projekt kommer ikke til at se dagens lys, uden stor velvillighed fra branchen, alle vi har talt med har rost ideen og tanken for hvad vi ville med program-serien og en stor tak skal lyde til de virksomheder som endte med at støtte projektet og har gjort det muligt udtaler Felix Smith.

Boat Show 2023
Lige nu skal der lægges mange timer i redigerings- og klipperummet de kommende måneder, og så er det er planen, at det hele skal gå live til Boat Show 2023 i Fredericia, hvor også Felix og Anders træder frem på scenen, for at fortælle om deres eventyr til søs.

”Vi har fået en fantastisk modtagelse”, udtaler Felix, og fortsætter den store opbakning, så er det helt klart meningen, at vi skal udvide program-serien med endnu mere indhold og flere sæsoner, slutter den populære tv-vært med strithåret.

------------------------------ o0o------------------------------

Annonce:

Køb abonnement, online - eller få magasinet leveret til døren, klik på billedet

online blad 580 20222

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *