fbpx

Unik mulighed - husbåd med fast plads i Københavns Havn til salg

Mange danskere kan høre toget, motorvejen eller metroen fra deres seng, fordi de bor tæt på trafik og støj. Fra Martin Lindkvist Christiansens seng kan han høre ænder og sommetider plask fra de to sæler, der fra tid til anden leger i havnen. Martin fra Trekroner ejer nemlig en båd, som er helt særlig, fordi den kommer i sæt sammen med den bådplads, den ligger på.

En bådplads, der er hele 15 års venteliste til. Men nu kan du få adgang til pladsen, for 50-årige Martin har sat sin båd, der indeholder køkken, seng og terrasse, til salg på DBA, og med båden følger også brugsretten til den unikke kajplads, der er centralt beliggende i København, men som stadig er midt i natur og idyl.

’Sommeroase’ eller ’båd’ - Men alt med måde
Martins bådplads er en plads, der giver dig adgang til at opholde dig på den båd, du vælger at udfylde pladsen med. Det betyder også, at du ikke må have adresse på kajpladsen. Du kan ikke få tilsendt post til båden. Du skal have postadresse et andet sted, og du kan heller ikke i realiteten kalde båden for dit sommerhus. Båden er ganske rigtig bygget som en båd, der både inviterer til madlavning og pejsehygge, og du må da også hjertens gerne sove på den og bruge køkkenet, men alt med måde. Hos ’By og Havn’ giver pladsen dig ret til at ”opholde” dig på båden. Det er af samme årsag, at Martin vælger at kalde sin ”vare” for ’en sommeroase’, da båden jo tydeligvis er meget mere end et båd, og med i prisen følger jo også brugsretten til den kajplads, Martins bådelaug ’SW’ lejer af ’By og Havn’.

Så små er de månedlige omkostninger
Hvor meget betaler du for det værelse, du lejer lige nu? I København kan man snildt komme af med 8.000 kr. alene for at leje et værelse på en attraktiv beliggenhed, men Martins attraktive kajplads kommer ikke op i nærheden af det beløb. 1.500 kr. ligger de månedlige omkostninger for pladsen på. Til gengæld kan det jo så heller ikke sammenlignes med en lejlighed, eftersom du ”kun” må opholde dig på båden.

- Det er jo rigtig billigt at have den her kajplads, og det er nok også dét, der gør den så attraktiv. Det er meget, meget sjældent, en plads her bliver lejet ud til nye, uden der følger en båd med. Jeg måtte selv anskaffe mig pladsen ved at købe denne båd, der hørte handlen, men jeg har virkelig også været glad for både pladsen og båden, lyder det fra Martin.

Fornyelse af lejekontrakten: 20 år
Nybyg skyder op overalt i København i disse år, og på Islands Brygge kan det særligt ses. Sydhavnen, hvor Martins båd opholder sig, er nærmest en af de eneste steder i København i første række til vandet, hvor de dyre betonbyggerier endnu ikke har set dagens lys. Her finder du nedfaldene huse og små fiskerhytter. Et liv med charme og sjæl. Og forhåbentlig et miljø, der kan eksistere i mange år endnu.

- Vores lejekontrakt er lige blevet forlænget af ’By og Havn’ med 20 år. Det er jo herligt. Det tyder på, at man fra ’By og Havn’’s side af gerne vil signalere til os, at man gør, hvad man kan for at bevare det her fællesskab, vi har ude på broen, ude på havnepladserne, siger Martin.

De 20 års lejekontrakt er ikke i sig selv en opsigelsesvarsel, men det kan give en indikation af ’By og Havns’ prioriteter og projekter med stedet.

- I den del af Sydhavnen, der ligger lige ved siden af Fisketorvet mellem Havneholmen og Enghave Brygge ser man i dag, hvordan der er bygget nyt hele vejen omkring vandet, men bådene og de lange bådebroer har fået lov til at blive, og sådan håber jeg, det forbliver, hvis man vil til at bygge nyt på havnen her ude en dag, siger Martin.

Et fællesskab
De andre omkringliggende både er i sig selv en oplevelse. Nogle af dem er ligesom Martins indrettet som udvidet både, mens andre er gamle sejlbåde, hvis form og agenda man har indrettet sig efter.

- Vi er meget forskellige, os, der ”opholder” os herude, og det er det unikke ved det. Det er lidt ligesom ’Midt om natten’-filmen: Her er plads til alle, og det er et meget autentisk miljø. Min nabo er jazzmusiker, så jeg kan somme tider høre hans saxofon nede fra skroget af i nabobåden, og det synes jeg jo kun er utrolig fedt og stemningsgivende, siger Martin.

Derfor sælger Martin båden

Martin har børn, der for et par af dem er i den alder, hvor man helst gerne vil undgå så meget kontakt med far og mor som muligt. Derfor har Martins børn haft glæde af at kunne tage mod Sydhavnen for at få et frirum og lidt natur at kigge på.

- Båden har virkelig været vores fristed, så når jeg vil sælge den, er det da også vemodigt. Men det handler om, at jeg går med en drøm om at sejle jorden rundt, og det kommer ikke til at være med denne båd. Det er den ikke gearet til. Pengene fra salget vil jeg bruge til at købe mig en båd, der er rustet til tre år på det store hav, slutter Martin.
Kilde: DBA GuideSeneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt