fbpx

‘Kaptajnens Hjerte’ med talk ved Simon Bang og Carsten Jensen

Related Articles: 'Kaptjanens hjerte' - Berlingske kaldte det for en smuk og poetisk film, Ny dansk film: Kaptajnens Hjerte

Der er lagt op til en interessant samtale om søfolks tilværelse og familieliv før og nu, når instruktør af filmen Kaptajnens Hjerte, Simon Bang, mødes med forfatter Carsten Jensen i mmorgen, tirsdag den 27. september om aftenen i Cinemateket i København. Carsten Jensen vil tage udgangspunkt i hans roman Vi, de druknede fra 2006.

      Kaptajnen Hjerte er en anmelderrost dokumentar fra 2021, hvor Simon Bang skildrer sin bedstefar Knud Goth (1893-1966) der var kaptajn og som stak til søs allerede som 14-årig. Han levede et begivenhedsrigt liv på verdenshavene igennem 50 år. Som kaptajn af den gamle skole styrede han sit skib og sin besætning under fremmede himmelstrøg gennem en eventyrlig og ukendt verden. Han gennemlevede to verdenskrige, havarier, gul feber, og mange andre udfordringer, som krævede mod og styrke.

Undervejs fandt han sin udkårne og stiftede familie derhjemme, og Anna og børnene dyrkede ham som en mytisk helt, mens han var væk på langfart. Den sammensatte tilværelse som kaptajn under fjerne himmelstrøg, og som familiens overhoved langt fra hjemmet, kunne være ensom og svær for alle parter. Men da Knud Goth går i land for sidste gang, fanges han i nye stormvejr, som selv ikke to verdenskrige har kunnet forberede ham på.

Fortællingen om kaptajn Goths liv skildres i en unik blanding af håndtegnede animationer, fotos, arkivoptagelser, breve, logbøger og samtaler med familiemedlemmer.

Cinemateket den 27. september kl. 19:00.

Danmark, 2021 DCP, 94 min. -Dansk tale

Billetter købes herSeneste nyheder

Sikker gang i Haderslev 

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Maritim elektronik blomstrer stadig


Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Kort nyt

Færge tømt: 2500-3000 liter diesel stjålet

Kort nyt

Frivilligt i orkanens øje

Kort nyt

Tre velbevarede skibsvrag fundet på bunden af Østersøen

Udvalgte artikler *


Produktnyt