fbpx

Klappede bro i lige foran båd

Kronprins Frederiks Bro, der går over Roskilde Fjord og forbinder Frederikssund med Hornsherred, klappede pludselig ned foran en båd, som skulle til at sejle igennem.

Fejlen skete fredag aften, da en sejler, Henning Bengtson, sammen med to besætningsmedlemmer, nærmede sig broen, hvor broklapperne ellers stod åbne, og signalet blinkede om, at båden kunne sejle igennem. Men kort før de nåede broen, lukkede broklapperne ned få meter fra skibets mast:

- Vi var yderst heldige, fordi vi har en stor motor, så vi kunne nå at bremse kraftigt op. Men bagefter tænker man, at vi kunne være røget over bord,
siger den erfarne sejler til TV 2 Lorry. Heldigvis kom ingen til skade, og de ombordværende slap med forskrækkelsen.

Vejdirektoratet, som har driftsansvaret for broen, har nu indsat fysiske brovagter efter andet uheld på under en måned. I august gik broklapperne op, mens trafik var ved at passere. Der skete dengang ingen alvorlige personskader, men cyklister gled på vejbanen og flere biler blev skadet.

Hos Vejdirektoratet afviser man, at der er sammenhæng mellem de to episoder. Siden august er driftssikkerheden ved it-systemerne blevet opgraderet.

- Det, der sker fredag, er, at brovagten overser båden i et lysindfald fra vandet på vores kamera. Jeg vil ikke kalde det en menneskelig fejl, men et teknisk problem med kameraet og lysindfald, forklarer leder for driftscentralen i Vejdirektoratet, Carina Meldgaard Frandsen, til TV2 Lorry.

De fysisk vagter i det gule brohus er dog ikke en permanent løsning ifølge Vejdirektoratet, men vil være til stede, mens kameraerne bliver undersøgt. De lokale politikere efterlyser nu større sikkerhed vedrørende driften af broen og vil nu have transportminister, Trine Bramsen, til at gå ind i sagen. Man er blandt andet bekymret over, om det er sikkert nok, at broen fjernstyres fra Trafiktårnet i København.
Kilde: TV 2 Lorry
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?