fbpx

Nu vil Aarhus Kommune have styr på de lejede jollepladser

Gennem tre år har en privatperson forgæves forsøgt at få en af de jollepladser, som Aarhus Kommune lejer ud både nord og syd for byen.

– Jeg har flere gange sendt billeder af de mange frie pladser ind til kommunen, men de har ikke gjort noget ved det i de tre år. Vi plejer at sige, det sejler for kommunen, fortæller Kåre Viemose til Aarhus Stiftstidende. Avisen har fulgt sagen og beretter, at en stor del af de joller, der ligger på pladserne ikke er i sødygtig stand. Og at en del af pladserne endda er uden joller/både.

Forrige søndag skrev avisen: Uorden og regelbrud præger de bådpladser, kommunen lejer ud på strandene. En stor del af pladshaverne lever åbenlyst ikke op til lejebetingelserne og optager pladser, andre kunne havde brugt.

Indtil nu er pladserne blevet fordelt efter først-til-mølle-princippet. Man kan ikke skrive sig op på en venteliste, men skal henvende sig på det helt rigtige tidspunkt, netop som en plads bliver opsagt. Flere joller er sunket ned i sandet og ser ikke særlig sødygtige ud, samtidig med at nye sejlere leder efter en plads.

Men nu reagerer rådmanden for Teknik & Miljø, Nicolaj Bang (K) har læst artiklen på Stiften.dk og set billederne af de mange tomme pladser og bådevrag. Han har derfor bedt forvaltningen om at se på, hvad der er af muligheder for at få ryddet op, og om der skal indføres en venteliste.

De tre kommunale pladser ligger ved Studstrup, Silistria, Ørnereden og Fløjstrup. Eksempelvis er der 80 pladser ved Fløjstrup syd for Aarhus. 27 af dem stod enten tomme, eller husede joller, der ikke syntes at være sødygtige.

Se stort billedgalleri af de kommunale bådpladser her:
Kilde: stiften.dk
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?