fbpx

BÅD 580: Politiets indsats skaber frustration

Sådan lyder hoved-overskriften på den nye udgave af Bådmagasinet #580, som udkommer på torsdag den 8. september.

Der findes hverken vejskilte, hajtænder (undskyld) - eller farttavler til søs, og afstandsbedømmelsen fra kysten kan være svær, når den bugter sig lystigt i det danske landskab. Ikke desto mindre hører vi fra sejlere, som har modtaget bøder af en klækkelig størrelse, ja - alene niveauet giver anledning til at rejse spørgsmål, hvorfor skal det være så meget dyrere at 'køre' 10 km/t. for stærkt på vand frem for på land? 

Vi er i dialog med politiet, selvom de 'kun' ønsker den skriftlig, har vi desværre ikke haft held - som andre medier - til at komme med om bord for ved selvsyn at kunne berette, hvor stygge sejlerne er i deres lovovertrædelser. Det har vi ikke opgivet og håber naturligvis, det lykkes på et eller andet tidspunkt at få lov. Når TV-Lorry og Ekstrabladet kan, så burde Bådmagasinet vel også kunne? Nok om politiet og deres indsats her. 

Herunder finder du et udvalg af de mange artikler, som du finder i #580 - seneste udgave af Bådmagasinet.

Magasinets abonnenter, som har oprettet deres dertilhørende profil-adgang, kan læse magasinet online - allerede i dag.

Vær også gerne opmærksom på, at dit abonnement giver adgang til PLUS-sektionen. Her finder du det enorme artikel-arkiv som gemmer på over 11.000 artikler tilbage fra de glade Sejl & Motor samt BådNyt-dage - vi kalder det 'Danmarks Maritime Rigsarkiv' - kun for abonnenter.

Ønsker du at købe en enkelt udgave og få det sendt direkte hjem i din postkasse - så benyt linket her til 'Magsroom.dk' - De betaler portoen. Vær opmærksom på, de kun sælger den pågældende udgave som er på gaden p.t.  og altså først #580 fra på torsdag. God fornøjelse.


Inspirerende artikler i BÅD 580:

I Bådmagasinets bestræbelser på at gøre det hele mere overskueligt for sejlerne har vi, efter de to artikler om Fartbegrænsninger, sat fokus på politiets indsats til søs. Vi håber at kunne skabe en god og sober dialog samt forståelse for de vilkår, vi sejler under. Når to politikredse tolker loven forskelligt, og skillestregen ligger i Lillebælt - så kunne det jo være interessant at vide, på hvilken side af stregen der vanker bøde...? Peter Brinch er i dialog med politiet - Danske Tursejlere - DS, og flere sejlere som frustreret må tage imod et bødeforlæg.

573 ishøj


Grønt skal det naturligvis også være på værfterne, og den grønne omstilling er så småt på vej ind i bådproduktionen. Øyvind Bordal har set nærmere på, hvordan det hele kan se anderledes ud om ganske få år.   

Vindskift  

 

Lopolight - det var ganske enkelt sejlervennerne, der skabte denne unikke verdenssucces. Bådmagasinet har besøgt virksomheden i Humlebæk, som har rundet 200.000 lanterner på inden- og udenlandske både. 

Mad om bordHvad sker der i bådmarkedet? En spændt verdensøkonomi, volatile aktier der farer op og ned, en voldsomt stigende rente - hvordan påvirker det bådmarkedet? Efterspørges der fortsat både - eller er vi nu endt i 'the-new-normal' ? Morten Brandt søger svaret...

ib kunøe

 

I august fyldte Hvidovre Sejlklub 100 år - det er der flere sejlklubber som gør i 2022, men sjældent set har en klub sat så store aftryk på sejlsporten herhjemme. Hvem andre end Henrik Hansen kan ønske Hvidovre Sejlklub tillykke og sende Jer kære læsere en tur ned af memory lane? 

ORCA_nydreng_iklassen

 

Intet bådmagasin uden at have været på vandet - denne udgave med Marex 330 Scandinavia. Seneste skud på stammen fra det prisvindende Marex-værft, der herhjemme forhandles af Reese Marin i Aabenraa. Og minsandten om ikke også 330'eren løb med en pris som 'Årets motorbåd' - læs mere om denne herlige familie-cruiser på side 46-52.

300 meter

 

Morten Brandt har set nærmere på J/Boats og deres J/45 - og begejstringen er tydelig - alene overskriften taler for sig selv. Men, Brandt er også god til at finde håret i suppen. Normalt er J/Boats mest for kapsejlads - men med denne her har de fokus på cruising, og Morten mener, de er lykkedes med missionen - næsten.

Søsportens Sikkerhedsråd

 
'Sammy B' - et amerikansk krigsskib fra Anden Verdenskrig ligger på næsten syv kilometers (!) dybde ved Filipinerne. Det er nu fundet af Victor Vescovo, som er eneste menneske i verden, som både har været på det højeste bjerg, og det dybeste hav, på kloden. Læs Flemming Thomsens fine beretning om den spændende mission. 

Shopping

 

Vi kunne blive ved, du kan læse om Sikkerhed - om de Analoge sejlerure som er i høj kurs - Design, er den grimme ælling også den hurtigste? - Nye både - Mad om bord, og om den Maritime elektronik som stadig blomstrer, ja - vi kunne blive ved.

Rigtig god læselyst...

Skulle du få lyst til at modtage Bådmagasinet, fast leveret 8 gange om året, kan du bestille dit abonnement her. Du får en 'smagsprøve', de første 3 udgaver for kun 149,- og du binder dig ikke...Dit abonnement giver også adgang til vores PLUS-sektion her på sitet, men det er nu også fedt at have et ægte magasin i hånden. 

PRØV DET I DAG.

 

 

 

 

 

 
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?