fbpx

Nej nej nej - endnu en Superyacht synker

Related Articles: Alle reddet, da brændende superyacht synker - se video, Video: Ny 45m superyacht brød i brand , Vildt! Luksus Yachten 'My Saga' synker - alle om bord i god behold
Inkluder i Newsletter: Ja

Er det en myte og gammel overtro, at det skaber uheld hvis man skifter navn på et skib? Det kan man nu godt blive bekræftet i, efter vi erfarer, at den 49 meter lange superyacht, nu med navnet 007 - fredag aften er sunket ud for øen Kythnos i Grækenland. Ingen af de fem personer om bord kom til skade.

Ulykken skete ved Kolona-bugten, hvor en af ​​de mest maleriske strande i Grækenland ligger. Ifølge lokale medier ramte superyachten nogle klipper, og begyndte at tage vand ind.

Kaptajnen kaldte på hjælp over radioen og forsøgte at redde yachten fra at synke ved at sejle ind mod land. En kraftig slagside fik den efterhånden til at kæntre, og den ligger nu kun 15 meter fra stranden, men næsten helt under vand. Det forlyder, at man vil forsøge at hæve yachten.

007 blev oprindeligt leveret som en 32-meter (105-fod) under navnet Royal Enterprise fra Bodrum-værftet i Tyrkiet, men har siden været igennem flere ombygninger. Den er bl.a. blevet forlænget til 49 meter (160 fod) samt tilføjet en touch-and-go helikopterplads på toppen.

For kun to uger siden sank en anden superyacht – den 130 fod My Saga – da den var på vej til Sicilien fra Gallipoli, og tidligere har vi også her på Bådmagasinet omtalt op til flere brændende SuperYachts.

Heldigvis er ingen på noget tidspunkt kommet alvorligt til skade.  
Kilde: greekreporter.com/Video: Superyacht News.

 









Havne

Havnefoged søges i Sydsjælland

★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *