fbpx

Hurtigste el-båd på søen - ny rekord sat i USA, se video - med fart på...

En elektrisk powerbåd har netop sat hastighedsrekord med en topfart på 175 km/t hen over den blanke overflade på søen Ozark i staten Missouri i USA til den årlige Shootout.

Ozarks Shootout afholdes hvert år sidst i august og blev lanceret i 1998 som en lokal pralebegivenhed for at fastslå, hvem der havde den hurtigste båd på søen. I dag ankommer mere end 100.000 mennesker fra nær og fjern til arrangementet i midten af USA - enten som publikum, eller deltagere.

Den canadiske producent Vision Marine deltog også sidste år, hvor de satte rekord for eldrevne både med 49 mph svarende til knap 80 km/t. I år ville de slå deres egen rekord ved at sejle 100 mph – og den rekord kom i hus: I en Hellkat Powerboat med et 32 fod katamaranskrog - specielt designet til at rumme de nødvendige batteribanker – nåede holdet op på 109 mph. Det svarer til 175 km/t. Power-katamaranen blev drevet af to E-Motion 180E påhængsmotorer. 

Vision Marine er primært kendt for at bygge, sælge og leje elektriske både, men de er også i øjeblikket ved at udvikle markedets kraftigste el-påhængsmotorer, der vil kunne passe til de fleste både med udenbordsmotorer. Virksomheden er netop gået ind i et partnerskab med bådgiganten Groupe Beneteau om at lancere en kommende 22 fods Four Winns H2 OB, som bliver en sporty, elegant og eldreven runabout.
Kilde: electrek.coSeneste nyheder

Kapsejlads

VM ILCA6: Tung byrde hviler på de danske sejlere

Kort nyt

Båd drev i land uden sejler

Kort nyt

Hurtigsejlende Bondbåd solgt for 1 million - se 007 video...

Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?