fbpx

BB10M DM: 21både klar til at dyste om titlen

Inkluder i Newsletter: Ja

Sundby Sejlforening har de bedste rammer for besætningerne fra 21 af Danmarks måske flotteste sejlbåde, når de dyster om DM i den kommende weekend fra fredag til søndag d. 19 – 21 august.

Bjarne Venø fra Skælskør som er BB10M klubbens formand er meget tilfreds med antallet af deltagere. ”Det er rigtig mange år siden, vi har set så mange både til vores DM. Vi kan se, at der er handlet en del både de senere år, og der er kommet mange aktive folk ind i klassen. Det er en rigtig god udvikling, som vi håber fortsætter. Jeg tror blandt andet vores entype klasseregler er med til at gøre, at det er en attraktiv båd af få fingrene i. Derudover er en BB10M super sjov at sejle, og så hjælper det jo også at den er flot at kigge på” udtaler Bjarne Venø.

Jesper Lorents fra Sundby sejlforening ser frem til at få besøg. ” Vi har sat alle sejl til for at BB10M sejlerne skal få nogle gode dage i Sundby. Vi har omrokeret så alle bådene kan ligge samlet. Der er også de senere år kommet tre BB10M her i Sundby som alle deltager. Sidste år havde vi DM i Folkebåd og i år kommer BB10’erne på besøg, og i 2023 når klubben har 100-års fødselsdag holder vi Women’s Sailing Champions League finale og Y VM. Vi forventer at BB10-banen bliver lagt enten nord eller syd for Flakfortet. Så bliver der også kig til de vilde F50’ere som sejler SailGP ud for Nordhavn i samme weekend.” siger Jesper Lorents.

De senere år har to besætninger domineret i toppen af klassen og vundet årets DM. NorthSails sejlmager Theis Palm fra Jyllinge og Bjarne Venø fra Skælskør med god bistand fra sejlmager Lars Jensen har været svære at ryste af tronen. Begge stiller op i år, og må anses for favoritter.

Resultater fra stævnet vil løbende blive opdateret på Manage2sail her ligesom BB10M klubbens facebookside vil blive opdateret med nyheder hen over weekenden.