fbpx

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Inkluder i Newsletter: Ja

Nogle af landets hurtigste sejlere havde besluttet sig for at træne på at være endnu hurtigere, så nogle A-cat sejlere havde hyret en af verdens hurtigste i netop A-Cat, polske Tymoteusz Bendyk, som træner - og med Jørgen Skov Hansen som 'wingman' /  hjælpetræner.

Stooop nu!
Showdown var på legendariske Gamborg Fjord lige syd for herlige Middelfart – hvor vandet er fladt og vinden nogenlunde stabil = høj fart i flyvende både. Som én af deltagerne sagde – ”lige om lidt kommer der nogle voksne og siger -  DET MÅ I IKKE – STOOOP - NUU ” – men det gjorde der heldigvis ikke...

A-cats har over de seneste 4-6 år gennemgået markant udvikling – så det nu er muligt at flyve stabilt, både på kryds (fra ca. 5-6 m/s, red.) og på læns fra omkring 4 m/s. Det er faktisk ikke så svært – enhver sejler med jolleerfaring, vil relativt nemt kunne sætte sig ned i A-cat og give den gaz, forlyder det fra klassen.

Niveauet i Danmark er rimelig højt – hvor specielt Thomas P i DEN-1 i mange år har sørget for at de andre har nogle foran sig – også ved denne trænings-session var Paasch hurtigst, og det lykkedes ham at krydse 30 knobs grænsen – så er det fandme (undskyld, red:) vildt!

Fokus var på både sejlteknik og opsætning, og alle blev faktisk væsentligt klogere – Deltagerne blev bl.a. klogere på hvor små ændringer i opsætning af ror og sværd der skal til, for at bådene opfører sig helt anderledes. Target var at blive 8% hurtigere – det lykkedes ikke helt – men de kom deropad!

A-Cat sejlerne vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til Middelfart sejlklub for lån af klubhus og både, tak til unionen for skajs til at gøre det muligt og tak til hinanden for at sørge for at have det skægt, når vi leger med vand.


Galleri




Seneste nyheder





SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?

Kort nyt

Stærk duo overtager roret i KDY





Udvalgte artikler *