fbpx

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Nogle af landets hurtigste sejlere havde besluttet sig for at træne på at være endnu hurtigere, så nogle A-cat sejlere havde hyret en af verdens hurtigste i netop A-Cat, polske Tymoteusz Bendyk, som træner - og med Jørgen Skov Hansen som 'wingman' /  hjælpetræner.

Stooop nu!
Showdown var på legendariske Gamborg Fjord lige syd for herlige Middelfart – hvor vandet er fladt og vinden nogenlunde stabil = høj fart i flyvende både. Som én af deltagerne sagde – ”lige om lidt kommer der nogle voksne og siger -  DET MÅ I IKKE – STOOOP - NUU ” – men det gjorde der heldigvis ikke...

A-cats har over de seneste 4-6 år gennemgået markant udvikling – så det nu er muligt at flyve stabilt, både på kryds (fra ca. 5-6 m/s, red.) og på læns fra omkring 4 m/s. Det er faktisk ikke så svært – enhver sejler med jolleerfaring, vil relativt nemt kunne sætte sig ned i A-cat og give den gaz, forlyder det fra klassen.

Niveauet i Danmark er rimelig højt – hvor specielt Thomas P i DEN-1 i mange år har sørget for at de andre har nogle foran sig – også ved denne trænings-session var Paasch hurtigst, og det lykkedes ham at krydse 30 knobs grænsen – så er det fandme (undskyld, red:) vildt!

Fokus var på både sejlteknik og opsætning, og alle blev faktisk væsentligt klogere – Deltagerne blev bl.a. klogere på hvor små ændringer i opsætning af ror og sværd der skal til, for at bådene opfører sig helt anderledes. Target var at blive 8% hurtigere – det lykkedes ikke helt – men de kom deropad!

A-Cat sejlerne vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til Middelfart sejlklub for lån af klubhus og både, tak til unionen for skajs til at gøre det muligt og tak til hinanden for at sørge for at have det skægt, når vi leger med vand.


Galleri
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?