fbpx

Redningsholdet fik kontakt ved at banke på skroget - se video...

Related Articles: Dramatisk nat i Vegvisir - båd taber køl og kæntrer, Knækket køl var ikke lavet af Ker Yacht Design, Sprit-ny båd taber kølen - sejlere bjærget efter 15 timer i vandet

En 62-årig fransk sejler overlevede i 16 timer i sin kæntrede båd, som havde mistet kølen og lå med bunden i vejret i høj sø.

Franskmanden, som af spanske nyhedsmedier er blevet identificeret som Laurent Camprubi, sendte et nødsignal mandag aften, da hans sejlbåd, Jeanne SOLO Sailor, kæntrede i Atlanterhavet ca. 12 sømil fra ​​Spaniens Sisargas-øer.

Han var sejlet fra den portugisiske hovedstad, Lissabon, søndag morgen. Ifølge Washington Post deltog han i en kvalifikations-sejlads til den kommende transatlantiske (singlehand, red.) Route du Rhum, som finder sted hvert fjerde år.

Camprubi blev (heldigvis) fanget i en luftboble inde i skibet. Alarmen blev modtaget klokken 20:23 om aftenen og ved solnedgang lykkedes det en redningshelikopter at finde båden, og et redningsskib med fem dykkere kom til stedet. 

De fik kontakt med den franske sejler inden i båden ved at banke på skroget, men en hård sø betød, at redningsfolkene måtte vente til næste morgen for at få manden ud af båden. Dykkerne fastgjorde opdriftsballoner til skroget for at forhindre det i at synke yderligere.

Næste morgen svømmede to dykkere ned under båden. Sejleren var iført en overlevelsesdragt og havde overlevet takket været luftboblen inde i skibet. Det lykkedes ham med dykkernes hjælp at svømme ud under båden og op til overfladen. Efter en tur på hospitalet tirsdag blev han udskrevet allerede samme dag. Han fortalte, at der havde været kraftig vind med tre meter høje bølger, og at båden var kæntret på 15 sekunder, da den mistede kølen!

Til den spanske avis La Voz de Galicia fortalte Camprubi, at luftboblen skabte mulighed for at trække vejret, og at han forsøgte ikke at gå i panik. Det var tanken om ikke at se sin kone og børn igen, der hjalp ham med at overleve. Han tilføjede, at luftboblen var omkring 27 tommer lang mandag, men svandt drastisk ind i løbet af natten. Tirsdag var vandet fyldt op, og han vidste, at han var ved at løbe tør for tid. Men han holdt sig rolig, fortalte han.

En dramatisk video viser en spansk eftersøgnings- og redningsdykker, der banker på bådens bund og lytter efter tegn på liv. 
Kilder: La Voz de Galicia, Washington Post.
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?