fbpx

Fantasien kender ingen grænse - beslaglægger undervandsdroner fra smuglere, se video...

Spansk politi har afsløret en bande, der var i færd med at bygge undervands-droner, som ville blive i stand til at fragte op til 200 kg narkotika over Gibraltarstrædet fra Marokko til Spanien.

Otte personer blev arresteret i henholdsvis Cádiz, Málaga og Barcelona og politiet oplyste i en meddelelse, at det var første gang, de var stødt på undervandsdroner, der skulle bruges til at smugle narkotika.

Tre ubemandede undervandsfartøjer blev fundet, en af ​​dem næsten færdig og to stadig under konstruktion. De skulle leveres til franske narkotikasmuglere for at blive brugt til at transportere betydelige mængder kokain, oplyste politiet i Spanien efter aktionen. 

Betjentene beslaglagde desuden 145 kg hash, 8 kg marihuana, 157.370 euro i kontanter og seks store luftdroner, der kunne tilbagelægge en afstand på 30 km.

Banden havde specialiseret sig i at bygge falske bådbunde og skjulte opbevaringsrum til biler og trailere. Og som noget nyt var de så begyndt at fremstille maritime, ubemandede droner, der kunne bære en last på mellem 150 kg og 200 kg. Udstyr, som ville gøre det muligt for smuglere at transportere store mængder narkotika over Gibraltarstrædet ved hjælp af en fjernbetjening.

Den 14 måneder lange efterforskning, udført i samarbejde med fransk politi, fastslog, at banden havde leveret logistisk hjælp til kunder i Italien, Frankrig og Danmark samt kriminelle bander i Catalonien, Costa del Sol, Campo de Gibraltar og Ceuta, en af ​​Spaniens to nordafrikanske enklaver.

Seks af de otte personer, der er sigtet for narkotikahandel og tilhører en kriminel organisation, er blevet varetægtsfængslet.

I februar blev fem spaniere og to ecuadorianere fængslet for deres andel i en plan om at fragte tre tons kokain til en anslået værdi af 123 mio. euro i en undervandsbåd.
Kilde: The Guardian og Politiet i Spanien.
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?