fbpx

Strandet båd kan næppe reddes

I ugens løb, blev en redningsaktion sat ind på at redde den 18 tons tunge motorsejler, som for to uger siden fik motorstop ud for Tollerup Strand i Nordsjælland. En privatmand kom de unge sejlere til hjælp, og overtog den grundstødte båd. Han betaler for det fartøj, som er blevet tilkaldt for at trække den fri.

Motorsejleren er imidlertid slemt medtaget. Den har et stort hul i skroget, hvor glasfiberen er ødelagt af sten og sand, så hvis den trækkes ud på åbent vand vil den sandsynligvis synke et andet sted.

– Båden er i så dårlig stand at det vil koste mange hundredetusinde kroner at gøre den sødygtig igen, siger Lars Rasmussen til Sjællandske Medier, Halsnæs.

Han har overtaget båden for at hjælpe det unge par efter, at hverken Hundested havn, Frederiksborg Brand og Redningeller andet beredskab var i stand til at trække båden fri, da den allerede lå på lavt vand under en meter.

– Vi overdrog skibet til Lars i sidste uge, da jeg ikke så nogen muligheder for at redde det selv,    og vi ikke har overskud til mere, siger Steen Saxild.

Lars Rasmussen fortæller til Sjællandske Medier, at han ikke kendte bådens ejer, Steen Saxild, på forhånd og kalder det helt filantropisk, at han er gået ind i redningsaktionen, da han har arbejdet med den slags før. 

Han vurderer, at båden næppe kan reddes og må knuses eller bjærges, så glasfiber ikke spredes over hele stranden. 

Dermed er drømmen forbi for det unge par, der ville sejle jorden rundt og havde sat alle deres sparepenge i projektet. 

Lokale sommerhusejere hjalp det unge par efter forliset, og en af dem Mads Wilkens har udtrykt fortørnelse over, at ingen har kunne hjælpe med at redde båden.
Kilde: Sn.dk Halsnæs

 


Galleri
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?