fbpx

Strandet båd kan næppe reddes

Inkluder i Newsletter: Ja

I ugens løb, blev en redningsaktion sat ind på at redde den 18 tons tunge motorsejler, som for to uger siden fik motorstop ud for Tollerup Strand i Nordsjælland. En privatmand kom de unge sejlere til hjælp, og overtog den grundstødte båd. Han betaler for det fartøj, som er blevet tilkaldt for at trække den fri.

Motorsejleren er imidlertid slemt medtaget. Den har et stort hul i skroget, hvor glasfiberen er ødelagt af sten og sand, så hvis den trækkes ud på åbent vand vil den sandsynligvis synke et andet sted.

– Båden er i så dårlig stand at det vil koste mange hundredetusinde kroner at gøre den sødygtig igen, siger Lars Rasmussen til Sjællandske Medier, Halsnæs.

Han har overtaget båden for at hjælpe det unge par efter, at hverken Hundested havn, Frederiksborg Brand og Redningeller andet beredskab var i stand til at trække båden fri, da den allerede lå på lavt vand under en meter.

– Vi overdrog skibet til Lars i sidste uge, da jeg ikke så nogen muligheder for at redde det selv,    og vi ikke har overskud til mere, siger Steen Saxild.

Lars Rasmussen fortæller til Sjællandske Medier, at han ikke kendte bådens ejer, Steen Saxild, på forhånd og kalder det helt filantropisk, at han er gået ind i redningsaktionen, da han har arbejdet med den slags før. 

Han vurderer, at båden næppe kan reddes og må knuses eller bjærges, så glasfiber ikke spredes over hele stranden. 

Dermed er drømmen forbi for det unge par, der ville sejle jorden rundt og havde sat alle deres sparepenge i projektet. 

Lokale sommerhusejere hjalp det unge par efter forliset, og en af dem Mads Wilkens har udtrykt fortørnelse over, at ingen har kunne hjælpe med at redde båden.
Kilde: Sn.dk Halsnæs

 


Galleri




Seneste nyheder





SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?

Kort nyt

Stærk duo overtager roret i KDY





Udvalgte artikler *