fbpx

Finn World Masters: Der blev skrevet sejlsports-historie i Finland

Related Articles: Kæmpestævne: 265 Finn-joller sejler Masters Skovshoved
Inkluder i Newsletter: Ja

I Finnjolle klassen kan de godt begynde og støbe en statue af Pieter-Jan Postma, den hollandske Finnjollesejler som med rene prikker, skrev sig ind i historiebøgerne, ved at vinde Masters - samme år, som han netop også vandt sin første Gold Cup i klassen.

Det er altså aldrig før sket, at en en deltager går fra at have vundet Finn Gold Cup, og så som Master-debutant også lige napper den titel. Det sidste har måske ikke været det sværeste - men at det så var i så overbevisende stil, at Postma brugte en førsteplads som fratrækker, siger vist lidt om manden ikke havde glemt hvordan man sejlede Finn, selv om han nu var blevet ‘Master’.

Alder er kun et tal
Alder kender ingen grænser i Finn-klassen. Det kan Richard Hart fra Storbritannien skrive under på, da han som nummer 1 i klassen ‘Super Legende’ (over 80 år, red.) blev kaldt på podiet. Det er ikke første gang Hart vinder, og han takkede og sagde, at det sandsynligvis var hans sidste stævne, noget han har sagt de seneste 10 år.

Normalt trækker Finn-master flere hundrede deltagere. Da Masters for tre år siden blev afviklet i Skovshoved, var der 265 tilmeldte - men den nordlige placering i Helsinki, Finland - kan have kostet på deltagerlisten. Således var der ‘kun’ tilmeldt 120 - heraf havde et par danske både fundet vej. Otto Strandvig (KDY) sluttede på en 22. plads, mens Jan Peetz (Dragør) sluttede i runde tal næsten midt i feltet som nummer 65. Næste år sejles Masters i Grækenland, og herforventer man igen omkring 250 deltagere. 

 Top-10 / slutresultat, efter 7 sejladser:

1 NED 842 Pieter Jan Postma 6

2 FRA 75 Laurent Hay 25

3 NED 148 Peter Peet 35

4 POR 21 Filipe Silva 42

5 NZL 111 Karl Purdie 55

6 NED 41 Karel Van Hellemond 66

7 NED 25 Gert Van Der Heijden 72

8 GBR 5 John Greenwood 74

9 FIN 234 Ville Aalto-Setälä 84

10 NED 80 Sander Willems 85

Komplette resultatliste her.

masters podie helsinki
Det berømte OL podie, som Paul Elvstrøm stod øverst på, tilbage i 1952 var støvet af til lejligheden, hvor Pierre-Jan Postma skrev Finnjolle historie. Foto: Robert Deaves, UK.