fbpx

EM Star: Optimale - men også krævende forhold på Øresund

Inkluder i Newsletter: Ja

Over 100 Starbåds-sejlere kæmper disse dage om EM-titlen på Øresund ud for Skovshoved, og vi skal da lige love for der bliver gået til stålet. Frisk vind, og en Starbåd rimer rigtig godt på en krævende indsats.

Tæt i toppen
Torsdag var stævnets første dag med to sejladser, fulgt op af dagen i dag, hvor der ligeledes blev sejlet to - helt efter planen. Efter de fire sejladser finder vi Jørgen Schönherr, der sammen med Markus Koy er placeret som bedste danske båd, på en foreløbig fjerde. Schönherr er kun placeret et sølle point fra podiet, og med fire op til øverste trin, kan alt ske endnu - det er tæt i toppen. Næstbedste danske båd på syvendepladsen er Lars Hendriksen med Jan Eli Gravad. 

OL sølv
Interessant er det at følge Tonci Stipanivic og Todor Bilic fra Croatien på ottende. Tonic vandt sølv i Laser ved seneste OL, og er nu at finde i Starbåden. Teamet lagde knapt så godt fra land torsdag. Forklaringen skulle findes i den sprit-nye båd teamet havde taget med til EM. Den havde de sat op/trimmet som den gamle båd de havde derhjemme, men med det trim gik de ikke stærkt nok. Gode råd var dyre, men efter lidt networking i klassen, og ikke mindst med vennerne derhjemme, mødte teamet ind tidligt fredag morgen - fik trimmet om, og vupti ‘winner-of-the-day’ fredag. 14-11 fra førstedagen blev erstattet af 1-3 på andendagen, og teamet er lige nu at finde på ottende. Spørgsmålet er om de er kommet for langt bagud dag ét til at nå en medalje - en ting er sikkert, der tales om Tonci i klassen, og han skal nok blande sig i toppen fremadrettet. 

Lørdag, hvor der loves mere vind, er der planlagt endnu to sejladser, og søndag en. Da de to første dage allerede har kostet mastehavari, ja så kan der altså ske ting og sager, før medaljerne skal fordeles. Sejlerne kan fratrække dårligste, når fem sejladser er gennemført. 

Top-5 efter fire sejladser

1   Haico de Boer             Samuel Goncalves   18 pts

2   Piet Eckert                   Frederico Melo         19 pts.

3   Marin Misura               Tonco Barac              22 pts.

4   Jorgen Shönherr          Markus Koy              22 pts.

5   Jack Jennings              Pedro Trouche         25 pts.

Link til den fulde resultatliste her. 


Galleri




Seneste nyheder





Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering





Udvalgte artikler *