fbpx

EM i wakeboarding flyttes fra krigshærget område til Thy Cablepark

Inkluder i Newsletter: Ja

Thy Cablepark er netop blevet tildelt værtskabet for EM i wakeboarding 2022, og med kun 42 dage til eventens start sættes alle sejl mod planlægning og klargøring. Eventen løber af stablen d. 22.-29. august.

Budgettet er på plads
D. 28. juni besluttede Thisted Kommune at afsætte 300.000 kr. til at få EM til Thy, og spillede dermed bolden videre til Sport Event Danmark, der skulle behandle en ansøgning af samme størrelse. Sport Event Danmark har nu godkendt ansøgningen, og støtter eventen med samme beløb som kommunen. Dansk Vandski & Wakeboard Forbund og Thy Cablepark smider de sidste penge i hatten for at få budgettet til at hænge sammen, og eventens afholdelse i Thy er dermed sikret.

Det internationale forbund har peget på Thy Cablepark
Mesterskabet skulle egentligt være afholdt i Ungarn, men blev aflyst, da lokationen lå for tæt placeret på det krigshærgede Ukraine. I stedet har IWWF (International Waterski & Wakeboard Federation, red.) peget på Thy Cablepark.

”Thy Cablepark er en state of the art sportsfacilitet til wakeboarding i verdensklasse. Efter aflysningen i Ungarn var det helt naturligt for os at kontakte Dansk Vandski & Wakeboard Forbund for at afsøge mulighederne for afholdelse i Thy. Det er fantastisk, at de forskellige bidragsydere har handlet så hurtigt, og vi glæder os til at vise verdensklasse wakeboarding frem i Thy Cableparks imponerende kulisse” siger Suzi Nightingale, der er præsident for det europæiske wakeboard forbund.

Lokalt kan de heller ikke få armene ned. Thomas Bruhn Helleberg, der er formand for Thy Cablepark, har i samarbejde med Dansk Vandski & Wakeboard Forbund arbejdet intenst den seneste tid for at få enderne til at mødes:

”Jeg er stolt af, at den internationale wakeboard verden har fået øje på os helt heroppe i Thy, og valgt at tilbyde os mesterskabet, men jeg er endnu mere stolt af den opbakning vi har fået fra Thisted kommune, Sport Event Danmark og vores nationale forbund” siger Thomas Bruhn Helleberg, og fortsætter: ”Publikum får en unik mulighed for at se det ypperste inden for wakeboarding under eventen, og jeg kan kun opfordre til, at man sætter kryds i kalenderen allerede nu.”

I Dansk Vandski & Wakeboard Forbund ser man frem til at kunne afholde den første title event inden for wakeboarding på dansk jord:

”Igennem tiden har der været afholdt fire mesterskaber på dansk jord, henholdsvis i 1965, 1969, 1996 og 2009, men alle i disciplinen vandski. Det er første gang vi afholder et wakeboard mesterskab af samme kaliber. Wakeboard er en sport i rivende udvikling med etablering af nye klubber hvert eneste år. I den forbindelse er Thy Cablepark et fyrtårn inden for foreningsudvikling, og den første danske full-size wakeboardbane, der er 100% foreningsbaseret”
siger Frank Tengberg-Hansen, der er formand for Dansk Vandski & Wakeboard Forbund.

Fakta om IWWF Cable Wakeboard Championship 2022
• Det forventes deltagelse af de omtrent 200 bedste riders fra mere end 20 forskellige lande.
• De forsvarende europamestre er henholdsvis Max Milde (GER) i Open Men og Aurelie Godet (FRA) i Open Women
• Tyskland er regerende europamester for hold efterfulgt af Frankrig på 2. pladsen og Italien på 3. pladsen.
• Europamesterskaberne i Thy Cablepark bliver 23. gang at konkurrencen afholdes.

Fakta om Thy Cablepark

• Etableret i 2014
• I 2020 blev anlægget opgraderet til full-size med støtte fra bl.a. Thisted Kommune på 25 mio. kr.
• Nomineret til idrætsprisen Årets Idrætsforening i Danmarks Idrætsforbund 2021
• Danmarks største vandski- og wakeboardforening med 1281 medlemmer i 2021

Fakta om wakeboarding

• Inden for wakeboard kaldes en udøver for en ”rider”
• Wakeboard kan dyrkes på en 2.0 wakeboardbane (to tårne) eller en full-size wakeboardbane (5-6 tårne)
• I Danmark kan man dyrke wakeboard i 12 klubber, hvoraf 3 har en full-size bane
• Den regerende danske mester er henholdsvis Robin Leroy i Open Men og Katrine Hougaard i Open Ladies
• Udførslen af en rider bedømmes ud fra to parametre: teknisk sværhedsgrad og indtryk









★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *