fbpx

EM 29er: Tricky andendag - Øresund og vejrguderne stiller store krav til tålmodigheden

Regnbyger i den sydlige del af Øresund spillede tricks med vinden på de to baneområder ud for Rungsted Havn. Vinden både skiftede retning og gik op og ned i styrke. Derfor måtte sejlerne væbne sig med tålmodighed i venten på stabil vind. Heldigvis lykkedes det de rutinerede og kompetente banelederne, at få gennemført tre sejladser på begge baner - til trods for de udfordrende forhold. Der er altså efter to dage altså gennemført seks sejladser, og man følger programmet til punkt og prikke, stærkt i disse forhold.

Dehn-Toftehøj brødrene fortsat i front
Jens-Christian og Jens-Philip Dehn-Toftehøj fra KDY har i modsætning til vinden vist konsistens med en serie på 3, 3, 3, hvilket gør, de stadig fører stævnet. På andenpladsen ligger Jamie Wilkinson og Jamie Gatehouse fra Storbritannien og på en samlet tredjeplads ligger franskmændene Sam Chambet og Bastian Couty.
 
Bedst placerede pigebesætning fra Real Club Nautico de Palma på Mallorca, Martina Lodos Falcón og Martina Díaz-Salguero ligger på en samlet 9. plads efter 6 kvalifikationssejladser.
I 29er klassen tildeles ligeledes præmier til den bedste u17-besætning. Her er det de to 16-årige sejlere Tom Goron og Mael Clochard fra Frankrig der fører den duel, på en nuværende samlet 7. plads.
 
Shoutout til de unge
29er EM’s yngste deltager er 13 år. Den polske sejler Józef Krasowski, skiftede fra Optimist-jollen for 1 år siden. ”Jeg var begyndt at blive for høj til Optimisten, og jeg er jo stadig ung, så jeg tænkte, det ville være fedt at komme i gang med 29eren, så jeg forhåbentligt kan nå at blive god”. 29eren virker til at være den rigtige klasse for feltets yngste. ”Jeg kan lige båden fordi den er hurtig, men jeg er udfordret med f.eks. balancen. Jeg synes  også det er fedt at være to i båden. Inden var det jo ellers bare mig og båden, nu er det en fed dimension at man er to,” siger den unge styrmand, som pt. ligger på en samlet 158. plads.
 
En anden ung sejler er den 14-årige Alex Brestovsky ombord en af de slovakiske besætninger. ”Det bedste ved at sejle 29er er, at den er hurtig og sjov.” Når det kommer til 'team work makes the dream work' så nailer den unge styrmand styrken af et stærkt samarbejde: ”Mit stress-niveau har det med at gå op. Så er det godt at sejle med en, der får det samlede stressniveau i båden til at gå ned”, siger Alex, der henviser til sin gast Ján Zimani, 16 år. Og til spørgsmålet om hvorvidt de altid husker at kommunikere om manøvrer griner teamet sammen og indrømmer gasten nogle gange får lidt travlt i trapezen, hvis kommunikationen glipper.

Link til resultater her.

 
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?