fbpx

Politi skuffet: Alt for mange sejlere tager for let på færdselsregler til søs

Related Articles: Politiet klar til sæsonstart: Advarer om store bøder - og de ER store..!

Trods sløj vejrudsigt dristede vi os på havet i søndags. Vejret blev bedre, men humøret steg desværre ikke mærkbart... Vi kontrollerede nemlig 12 fritidsfartøjer og fandt anledning til sigtelser og/eller påtaler ikke mindre end 10 gange.

Det var vi mildest talt lidt overraskede over. Tre blev sigtet for at sejle for stærkt, én havde ikke certifikat, én havde ikke ansvarsforsikret sin båd, én manglede redningsvest og alt for mange havde ikke medbragt hhv. bevis for gyldig ansvarsforsikring og speedbådscertifikat/duelighedsbevis

Sådan skriver Fyns Politi på deres Facebook den 21. juni. En række punkter er listet op i opslaget om de grundlæggende regler, og bødestørrelser:

·   Husk altid maks. 5 knob indtil 300 meter fra kysten, og altid maks. fem knob i de særlige områder omkring Middelfart og Svendborg. Det koster 5.000 første gang og 10.000 anden gang du sejler for stærkt.

·    Husk redningsveste, der er godkendte og passer til dem, der skal bruge dem. Også i kajak og på paddleboard. Det koster kr. 1.500 pr. vest at mangle.

·    Husk at tegne lovpligtig ansvarsforsikring på certifikatkrævende fartøj – og husk at medbring bevis derpå ombord. Det koster 1.000 kroner at undlade det.

·    Husk at medbringe dit speedbådscertifikat, duelighedsbevis eller andet, der viser, at du må sejle. Det koster 1.000 kroner ikke at medbringe det og 5.000 kroner ikke at erhverve det.

Og husk at sejlads og alkohol er en skidt kombination – vi har naturligvis alkometer med om bord, når vi laver kontrol. Promillegrænsen er 0,50 for certifikatkrævende fartøjer, men du skal altid kunne betjene dit skib på betryggende vis.

Fyns politi var også på vandet ved Rock Under Broen:

Vi mødte mange glade sejlere med styr på sikkerheden. I alt 5 bådførere blev sigtet - heraf to for spiritus. Husk at tage sikkerheden til søs alvorligt og pas på jer selv og hinanden, skriver politiet, der vil foretage flere løbende kontroller til søs.